[FOTO] Bili smo u Dječjem vrtiću Ciciban gdje je nova penjalica najpopularnija aktivnost!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Dječji vrtić Ciciban djeci nudi novu aktivnost. Riječ je o penjalici koju je domar instalirao samo za vrtićance. Kada kažemo penjalice mislimo na male šarene ručke smještene na zidić u dvorištu vrtića na koji se djeca rukama i nogama penju i tako istovremeno održavaju koordinaciju i koncentraciju.

– Pratimo potrebe djece, a u zadnje vrijeme jako radimo na razvijanju biotičko-motoričkih vještina te razvijanju prirodnih oblika kretanja što je kod djece vrlo važno kako bi rast i razvoj bio moguć i razvijao se u normalnim parametrima. Ideja se rodila u suradnji s odgojiteljima i našim domarom. Htjeli smo iskoristiti prostor našeg vrtićkog igrališta. Penjalice su bile kupljene, obojene i postavljene na zid gdje djeca mogu vježbati penjanje – kaže ravnateljica Senka Ivanušec.

Senka Ivanušec

Zainteresiranost među mališanima je velika, pogotovo kod onih manjih.

– Svi kada dođu na igralište žele probati. Podloga je osigurala u slučaju pada jer radi se o umjetnoj travi. Ne očekujemo da bi se nešto moglo dogoditi, no kako opreza nikada dosta, uvijek se penju u prisustvu odgojiteljica – dodaje.

Dječjem oduševljenju nema kraja, a iako igralište vrtića nudi brojne aktivnosti, penjalica je trenutačno među najpopularnijima.

– Teško nam je, ali penjalica je jako dobra. Zeznuta je, ali svi mi to možemo. Zabavna je, no malo mi je teško. Uz penjalicu možemo dobiti mišiće – samo su neki od komentara oduševljenih mališana koji su nam spretno pokazali sve svoje penjačke vještine.

Teško je, ali i korisno jer penjalica je za djecu savršen vid rekreacije. Tko zna, uz dovoljno vježbe možda jednoga dana, kada odrastu, osvoje neke velike planine. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!