Posjet osnovnoškolaca prvoj slobodnoj knjižnici u Bjelovaru!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Turističko-ugostiteljsku i prehrambenu školu Bjelovar odnosno prvu slobodnu knjižnicu u Bjelovaru ovih su dana posjetili osnovnoškolci. Posjet je bio inovativan i vrlo zanimljiv jer učenici su s oduševljenjem promotrili te iskoristili čari nedavno postavljene “Kućice za knjige”. Što su radili i jesu li nešto i posudili, javili su nam iz škole.

S ciljem da nadolazeće generacije zavole čitanje i shvate dobrobiti čitanja, nedavno postavljena Kućica za knjige imala je prošli tjedan posjet najmlađih učenika, i to onih prvog razreda 4. osnovne škole Bjelovar. Naime, u dogovoru s učiteljicama 1.a i 1.b razreda ove škole, učenici su došli vidjeti kako radi ova naša prva slobodna knjižnica u Bjelovaru. Za razliku od njihove školske knjižnice, objašnjeno im je da u ovoj kućici ne radi knjižničar nego da ima princip Posudi-pročitaj-vrati. Bili su jako iznenađeni i zainteresirani za čitanje slikovnica, te su svi odabrali po jedan naslov za sebe iz Kućice.

Kako bismo ih još više zainteresirali za čitanje, pročitana im je priča Vuk koji je ispao iz knjige, a svi su na poklon dobili i labirinte te bojanke s temom čitanja, ali i posebno za njih izrađene straničnike s motivima knjiga i čitanja. Odigran je i mali kviz u kojem je nagrada bila jedna knjiga, a mali osnovnoškolci su se jako borili koji od njih će je osvojiti.

Nakon toga su išli u razgledavanje izložbe o Harryju Potteru postavljene u našoj školskoj knjižnici te s osmjesima na licima otišli u svoje male klupe, navode iz TUPŠ-a.


 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!