U Bjelovar se vraća najslađa povorka! Poznat datum prijave i održavanja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Najljepša cvjetna manifestacija vraća se u grad Bjelovar, a riječ je o Cvjetnom korzu i to 12. po redu. Tu malu i slatku povorku čine mališani koji u svojim cvjetnim kreacijama svaki put oduševe sve posjetitelje. Bit će tako i ove godine, točnije 10. lipnja kada će se djeca okupiti u središnjem gradskom parku Trg Eugena Kvaternika kod paviljona. Cvjetni korzo organizira Društvo Naša djeca Bjelovar uz potporu Grada, a sve detalje zna predsjednica Društva Sanja Vranješević.

– Nakon kraće stanke, ove godine Cvjetni korzo vraća se u grad Bjelovar i to u svom punom jeku, kakav je bio i prijašnjih godina. Održat će se 10. lipnja, petak, okupljanje je u 17 i 30 sati, a povorka kreće užim središtem grada u 18 sati – kaže Vranješević.

Tim povodom organizatori pozivaju ustanove kako bi se djeca okupila u što većem broju, dodaje Vranješević.

– Pozivamo sve ustanove predvođene učiteljima/ama, odgojiteljima/ama, djelatnicima i djecom, da se odazovu na manifestaciju u što većem broju – rekla je.

Na Cvjetnom korzu sudjeluju djeca predškolske i školske dobi te djeca iz raznih udruga i grupa. Evo i što se od djece očekuje.

– Dječje skupine koje predstavljaju svoje ustanove, trebaju biti cvjetno odjevene prema želji i mogućnostima te predviđene natpisom prema kojem će ostali sudionici i promatrači znati koga djeca predstavljaju. Prijavljene skupine bit će raspoređene po cijelom parku te će imati svog vodiča odnosno volontera Društva naša djeca Bjelovar, no sudjelovat će i članovi Dječjeg gradskog vijeća Grada Bjelovara – kaže Vranješević.

Nakon mimohoda, tu je za svu djecu i prilika za sudjelovanje u svečanom kulturnom programu.

– Nakon mimohoda Cvjetne povorke užim središtem grada, a uz pratnju limene glazbe, vraćamo se kod paviljona kada svaka skupina ima mogućnost prema želji održati svečani kulturni program. Na kraju skupina dobiva priznanje, a sve sudionike očekuje i iznenađenje – dodaje.

Povorka polazi od Trga Eugena Kvaternika, a obilazi Ulicu Ivana Gundulića, Ulicu Jurja Haulika, Ulicu Petra Preradovića, korzo, Ulicu Frana Supila, Ulica Ivana Viteza Trnskog te Ulicu Ivana Mažuranića.

Većinom su, dodaje Vranješević, to odgojno-obrazovne skupine s područja grada Bjelovara, no zainteresiranost je posljednjih godina sve veća pa se među skupinama iz grada mogu naći i djeca iz drugih dijelova županije.

– U posljednjih nekoliko godina prijavljuju nam se skupine iz okolnih općina, tako da smo u godinama prije korone imali i do 14 prijavljenih skupina što je ukupno brojka oko 800 mališana. Nadamo se da će ove godine brojka biti ili jednaka ili još i veća – poručuje Vranješević.

Prijave za sudjelovanje cvjetnih grupa primaju se zaključno s 27. svibnja. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!