U Regionalnom centru kompetentnosti školovat će se mladi iz čitave Slavonije, a danas je otkriveno kada će biti završen

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – „Uspostava regionalnog centra kompetentnosti Medicinske škole Bjelovar“ i “Na pola puta do uspjeha” nazivi su konferencije održane danas i organizirane od strane Medicinske škole. Taj za školu značajan projekt vrijedan je preko 28 milijuna kuna, financiran europskim novcem, a do sada se na njemu napravilo pola posla. Nije Regionalni centar kompetentnosti važan samo za obrazovanje u Bjelovaru i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nego i šireg područja, navodi ravnateljica Medicinske škole Bjelovar Biljana Balenović.

– Jedini smo sektor u zdravstvu odavde do pa sve do Slavonije tako da su nam sve slavonske zdravstvene škole partneri na projektu. Projekt je prilika za cijelu županiju da obrazuje kvalitetan kadar te da u budućnosti planira aktivnosti vezane uz zdravstvene usluge u dentalnom turizmu, zbrinjavanje starijih osoba i slično. Prilika je to i za naše učenike da uče u uvjetima temeljenima na radu – kaže ravnateljica.

Današnja konferencija odnosi se na drugi dio projekta koji je vezan uz aktivnosti putem kojih se rade programi vezani uz osposobljavanje nastavnika, dodaje.

– Radimo mrežu i uspostavljamo centar, ali naravno da je tehnički dio, odnosno prvi dio projekt, također ključan za buduće aktivnosti centra. Ta nova zgrada ovaj će mjesec biti potpuno gotova, a još se očekuju onda neke preinake u postojećoj zgradi. Kada opremimo laboratorije, imat ćemo najsuvremeniju opremu u zdravstvu u ovom dijelu Hrvatske, a i šire – rekla je Balenović istaknuvši da će cjelokupni projekt biti gotov 18. prosinca 2023. – kaže ravnateljica.

Iako se na projektu napravilo puno, još uvijek predstoji puno posla, rekla je Tina Jelić-Balta, asistentica ravnateljice na projektu.

– Odrađeno je puno, ali još uvijek imamo i puno posla. S obzirom na to da smo bili ograničeni pandemijom, nismo mogli sve realizirati kako je planirano. Niz je aktivnosti koje se protežu kroz pet elemenata, od jačanja kompetencija nastavnika, uključivanje učenika u radionice, aktivno sudjelovanje naših partnerskih ustanova do niza edukacija gdje ćemo zapravo provesti određena dodatna usavršavanja. Imat ćemo i studijska putovanja gdje bismo u europskim zemljama trebali stjecati znanja i vještine na onima koji to već imaju dobro ustaljeno – rekla je Jelić-Balta.

Sanja Dravinski, ravnateljica Medicinske škole Osijek koja je partner u projektu, kaže da će partnerske škole Regionalnim centrom kompetentnosti izrasti u još veće i kvalitetnije ustanove.

– Imat ćemo i kvalitetnije resurse pa će to sigurno biti za dobrobit cjelokupne lokalne zajednice Slavonije i Baranje. Jako su dobro organizirane edukacije na kojima smo sudjelovali i jako su korisne. Uključeno je desetero mojih djelatnika i zaista smo vidjeli da je to osnažilo i proširilo njihove vidike. Naša škola je velika i broji 670 učenika i 90 djelatnika tako da možemo pričati koliko će djelatnika i učenika biti u prednosti uz ovaj projekt – kaže Dravinski.

Osim što se na današnjoj konferenciji predstavio Regionalni centar kompetentnosti, održana su dva okrugla stola na temu “Povezivanja sustava obrazovanja i tržišta rada”.

Izjava o isključenju odgovornosti “Sadržaj ovog promotivnog članka isključiva je odgovornost Medicinske škole Bjelovar.”

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!