A satnija obilježila 31. godišnjicu osnutka polaganjem vijenaca u središnjem parku

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – A satnija osnovana je 10. lipnja 1991. kao prva vojna formacija Zbora narodne garde pod okriljem Ministarstva unutarnjih poslova na području današnje Bjelovarsko-bilogorske županije. Danas su se članovi Kluba veterana A satnije sastali kako bi obilježili 31. godišnjicu osnutka i odali počast svojim poginulim suborcima. Predsjednik Kluba veterana A satnije Mladen Sabolović otkrio je kakve emocije danas prevladavaju.

– Emocije su različite, i ponos i tuga. Ponosni smo na to što smo dali za našu državu, a žalosni što su nam naši suborci poginuli. Dosta je njih poginulo, a dosta je njih i umrlo poslije – napominje.

Naglasio je kako se nemili događaji iz prošlosti nikad neće moći zaboraviti, a na njima je da očuvaju uspomenu na svoje suborce. Poginulo ih je 36, a nakon rata umrlo je još 22-oje. Pripadnici A satnije tijekom rata su se borili na brojnim bojištima – u Kusonjama, Pakracu, Slavoniji, Bosanskoj Posavini… Predsjednik ističe koliko članova danas broji Klub veterana A satnije.

– Sad nas ima 114 po zadnjem spisku, a 60 je aktivnih članova koji plaćaju članarinu – navodi. Na obilježavanju 31. godišnjice osnutka i polaganju vijenaca uz pripadnike A satnije sudjelovali su i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak te bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!