Lionsice provele novu donaciju za OB Bjelovar! Na Očnom odjelu liste čekanja trebale bi se smanjiti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Lions klub Nasta Rojc Bjelovar proveo je još jedan vrijedan projekt, ponovno usmjeren za dobrobit Opće bolnice Bjelovar i njezinih pacijenata. Ovoga puta, radilo se o nabavci dvije UZV sonde za operaciju sive mrene, a donacija se provela na Očnom odjelu bolnice. Važno je napomenuti da je ovaj projekt proveo Lions Klub Nasta Rojc pod vodstvom Disrikta 126 i uz dobivena sredstva u vrijednosti od 10 tisuća dolara od Lions Cub International Fundation. Vrijednost cijelog projekta je 99 tisuća kuna.

– Mi kao Lionsi imamo svoju “Lions fondaciju” u koju se izdvajaju sredstva svih Lionsa u svijetu, kao i Lionsa Hrvatske. Ono što mi možemo napraviti je aplicirati se za tzv. grantove putem kojih vraćamo sredstva za već određenu potrebu. Uz pomoć našeg sjedišta u Americi uspjeli smo dobiti grant zahvaljujući predanim damama iz Lions kluba Bjelovar koje su pokrenule cijelu priču, što nije uopće jednostavno – rekao je guverner Lions kluba Hrvatska Jozo Berečić.

Koliko će ultrazvučne sonde biti od pomoći za OB Bjelovar, pojasnio je v.d. Pročelnika službe kirurških djelatnosti, dr.med.spec. oftalmolog Davor Malčić koji je u društvu v.d. ravnateljice Sanele Grbaš Bratković preuzeo donaciju.

– Radi se o ultrazvučnim sondama za operaciju sive mrene. Uz sonde ćemo smanjiti liste čekanja. Operacija mrene je jedna od najčešćih operacija u svijetu, a mi na godišnjoj razini radimo oko 1200 takvih operacija. Uz sonde, broj ćemo vjerojatno i povećati. Donacija je došla u pravo vrijeme, ima nas četvero koji radimo te operacija i potreba je doista bila velika – poručio je Malčić.


 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!