Mjesnih odbora ima previše, a građani nisu dovoljno uključeni!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – S ciljem rješavanja eventualnih problema stanovnika mjesnih odbora grada Bjelovara, čelnici grada obilaze odbore te održavaju sastanke. Jedan takav sastanak održan je danas u vijećnici Grada koju je predvodio dogradonačelnik Igor Brajdić. Predsjednik mjesnog odbora Knez Domagoj, Petar Kanešić, koji je na svojoj funkciji već drugi mandat, potvrdio je dobru suradnju s Gradom.

– Suradnju najviše konzumirano sa zamjenikom Brajdićem jer on je zadužen za rad mjesnih odbora. Kažemo sve ono što smatramo da nije dobro i kod čega bi Grad mogao reagirati. Ono za što primjerice smatram da se treba hitno sanirati, fotografiram i odmah šaljem na broj dogradonačelnika. Sve ostalo za što treba vremena upućujemo na pojedine odjele Grada – kaže Kanešić.

Iako je mjesni odbor Knez Domagoj jedna od najvećih na području grada, guranja nema. Kanešić smatra da se svi mjesni odbori trebaju razvijati podjednako.

– I mjesni odbori u gradskom prstenu, ali i svi ostali trebaju se razvijati podjednako i isto tako rješavati svoje probleme – kaže.

Petar Kanešić


Ono što nije za pohvalu je neaktivno sudjelovanje građana u radu mjesnog odbora.

– To je ono što nedostaje. Ne mogu govoriti za ostale mjesne odbore, ali oni koji čine prsten grada nemaju dovoljno veliku reakciju građana. Interesa je premalo, stoga poručujem građanima da se aktiviraju – dodaje Kanešić.

Smatra Kanešić da je u gradu Bjelovaru problem i preveliki broj mjesnih odbora, ima ih čak 38.

– Mislimo da to nije dobro. Čak smo pokrenuli određenu reorganizaciju. Odbori u prstenu grada i oni okolni imaju sasvim drugačije probleme – poručuje.

Da potrebe građana nisu jednake, složio se i dogradonačelnik Brajdić.

– Potrebe stanovnika u centru grada možda nisu identične potrebama stanovnika u ruralnim područjima kao u, primjerice, Patkovcu ili Obrovnici, no isto tako, i tamo se radi. Svega su svjesni i predsjednici. Moram im čestitati što svoj posao informiranja nas rade volonterski. Uglavnom se zahtijevaju neke sitnice poput košnje trave, bankina, ali rade se i dječja igrališta. U Patkovcu smo napravili dječje igralište, u Brezovcu završavamo 700 metara dug nogostup, u Galovcu smo iscrtali pješački prijelaz preko puta škole, u Obrovnici asfaltiramo jedan dio puta koji vodi do groblja itd. – zaključuje Brajdić.

Igor Brajdić


PODIJELI S PRIJATELJIMA!