Bravo! Mladi i talentirani informatičari iz bjelovarske Gimnazije ostvarili veliki uspjeh

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Učenici Gimnazije Bjelovar su drugu godinu za redom sudjelovali u projektu “Škola budućnosti” koju provodi STEMI u suradnji s Infobipom. Projekt je većinom bio integriran u nastavu informatike u trećem razredu prirodoslovno-matematičke gimnazije (uz nekoliko članova iz ostalih razreda), a učenici su učili o umjetnoj inteligenciji i izradi chatbota (programa namijenjenih komunikaciji s korisnicima), pod vodstvom prof. informatike Mihaele Kelava.

Učenici su bili podijeljeni u timove od četiri ili pet učenika i izradili su šest različitih botova s kojima možete popričati na priloženim poveznicama:

Zdravko – nudi savjete o zdravstvenim tegobama
Sportovi – pomaže odabrati željeni sport prema unesenim karakteristikama
HumiBudi – nudi informacije o humanitarnim udrugama u Hrvatskoj
BOKI – pruža informacije o turističkoj ponudi u Bjelovaru
Botman – pomaže korisniku snaći se u Linuxu
DoDo – chatbot izrađen za udrugu Dobro dobrim koji olakšava rad volonterima udruge i usmjerava potencijalne korisnike i donatore.

Posljednje navedeni, DoDo, je osvojio nagradu za najbolji srednjoškolski chatbot. Članovi tima su Martin Vrbovčan, Ema Sedlić, Larisa Jurjević iz 3.d i Dora Šumbera iz 1.d razreda. Uz njih, na chatbotu su radili i učenici iz Srednje škole Ilok pod vodstvom prof. Ivana Martinovića.

Podsjetimo se, prošle godine su  učenici Vedran Vuglić, Antonia Kasalo i Mihael Begić također osvojili nagradu zahvaljujući kojoj škola sada posjeduje 3D pisač.

Učenici koji su sudjelovali u projektu imat će priliku u subotu 2.7. sudjelovati na završnom događaju koji će se održati u novootvorenom Infobipovom campusu Alpha Centauri, gdje će uz dodjelu nagrada najboljima, imati priliku isprobati mnoga inovativna rješenja i možda odlučiti o smjeru svog daljnjeg školovanja i budućeg posla.Dobivena nagrada bit će uložena u nabavu nove opreme koja će sadašnjim i budućim učenicima učiniti obrazovanje zanimljivijim i inovativnijim, prateći zahtjeve današnjeg tržišta rada i poslova budućnosti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!