Nisu svi u Cankarevoj ulici za promjenu imena. Hoće li inicijativa uspjeti?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Jučer je članak na našem portalu o inicijativi da se promijeni naziv ulice Ivana Cankara u ulicu Tihomira Vrdoljaka izazvao mnogo reakcija na našoj facebook stranici. Inače, Tihomir Vrdoljak je prvi poginuli branitelj s bjelovarskog područja koji je živiO u navedenoj ulici i čija obitelj i danas stanuje tamo.

Neki od komentara su:

-Bravo,u ZD i okolici, svaki kvart ima ulicu nazvanu po čovjeku koji je dao svoj doprinos za grad,bio on branitelj,pisac,glumac,itd,ispod još stoji objašnjenje.

-Jel mjesni odbor obilazio od kuće do kuće i zatražio mišljenje?
-Tko će za stanovnike te ulice platiti nove dokumente sa imenom nove ulice?
-Stanovnike nitko nije ni pitao.
-Slažem se. Tako mora biti.

-Nisam za to.

Kontaktirali smo Darka Došena, predsjednika MO Križevačka cesta koji nam je otkrio u kojoj fazi je navedena inicijativa.

-Inicijativa je došla od Udruge prvi hrvatski redarstvenik na čelu sa Zdenkom Radićem koji me je kontaktirao. Nas pet iz MO Križevačka smo imali sastanak i svih pet članova se izjasnilo pozitivno. Otišli smo kod gradonačelnika Hrebaka i obavijestili ga o toj inicijativi, a on nam je rekao da moramo skupiti većinu potpisa stanovnika ulice ta da će se onda ići u daljnju proceduru – kaže nam Došen i nastavlja.

-Za vikend će se početi skupljati potpisi, ako se skupi većina u ponedjeljak idemo opet kod gradonačelnika da vidimo što dalje. Sve je na stanovnicima. Iako, ima tu puno procedure koliko sam upućen, ali idemo korak po korak pa ćemo vidjeti kako će završiti – zaključio je Došena.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!