Hrebak: Za razliku od građana, ja volim aglomeraciju. Evo kad ćemo završiti sve ceste!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Aglomeracija se svakog dana sve više bliži svome kraju, izjavio je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak pri obilasku radova u Ulici kralja Tomislava u Ždralovima. U toj su ulici Vodne usluge dovršile podzemne radove izgradnje kanalizacije, a Grad je na sebe preuzeo obnovu gornjeg dijela prometnice, odnosno asfaltiranje.

– Ova je ulica sad puno šira nego prije, a naišli smo na brojne probleme jer je ona građena prije 40 ili 50 godina. Mi smo sad sve to morali ispravljati uz kanalizaciju koja je postavljena. Ovo je jedan od najboljih pokazatelja kako je aglomeracija trebala završiti – pola ceste se pokrpa, pola ostaje kakvo je bilo – navodi Hrebak te dodaje kako je samo izgradnja te ceste u dužini od 600 metara Grad koštala 300 tisuća kuna. Upravo zbog velikih troškova, ali i brojnosti ulica na kojima se radi, ističe gradonačelnik, ne mogu sve ulice u gradu biti u potpunosti asfaltirane. Zbog toga su za projekt i odabrane one najkritičnije ulice.

– Sve ceste u Ždralovima su riješene na način da se asfaltirala kompletna kolnička konstrukcija, a isto će se napraviti i u ulicama Ante Starčevića, Alojzija Stepinca, Banovine Hrvatske, Ive Tijardovića… no, postojat će ulice gdje Grad neće imati financijske mogućnosti da je napravi kako spada do kraja, ali bit će u primjerenom obliku kao što je bila i prije – pojasnio je te najavio da će do 15. kolovoza svi radovi biti dovršeni.

– Polako kreće prema kraju aglomeracija koju građani mrze, a mi koji znamo što ona nosi, mi ju volimo jer sljedećih 20 do 30 godina neće Grad morati iz svog proračuna ovo plaćati – naglašava. Predsjednik Uprave Vodnih usluga Bjelovar, Ivan Ivančić istaknuo je kako je Ulica kralja Tomislava jedan od primjera sinergije Grada Bjelovara i gradske komunalne tvrtke.

– Sada slijedi uređenje ulica u gradu, ostalo je još nešto priključaka i asfaltiranja. Svi glavni cjevovodi su položeni, 39 kilometara, i taj dio je u završnoj fazi. Krajnji rok je 15. kolovoza i mislim da ćemo ga ispoštovati u potpunosti, osim dijela koji se odnosi na Gudovac i Tijardovićevu ulicu gdje se planira uređenje pa će zbog asfaltiranja taj dio trajati duže – rekao je. Od 11 planiranih ugovora nedavno je potpisan i zadnji koji se odnosi na dogradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

– Njegova realizacija slijedi u narednih 34 mjeseca s iznosom od 122 milijuna kuna. Radi se o dogradnji uređaja na treći stupanj pročišćavanja za 47 tisuća ekvivalent stanovnika – objavio je te dodao kako se uređaj dograđuje na postojećoj lokaciji u Velikom Korenovu. Gradonačelnik Hrebak podsjetio je da je vrijednost aglomeracije 257 milijuna kuna, od čega je gotovo polovica bila potrebna za nabavu pročistača.

– U cijeloj Hrvatskoj su ogromni problemi sa sustavom pročišćavanja otpadnih voda. Mi smo prije skoro godinu dana završili cijeli taj proces pa je država imala problem jer su radovi poskupjeli, no nismo imali žalbu i sad krećemo s radovima po cijenama od prošle godine, više nema zapreka – zaključio je.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!