Počeli radovi proširenja parkirališta na stadionu u Ždralovima. No, tu nije kraj investicijama…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Tribina na stadionu u Ždralovima je još proljetos podignuta, a sada se radi na proširenju parkirališta koje će financirati Grad Bjelovar.

-Pomažemo puno Mladosti iz Ždralova. Grad Bjelovar će zadnjih nekoliko godina i još sljedeću godinu isplatiti Mladosti sveukupno 2.5 milijuna kuna za pomoć kako bi oni sa svojim i sponzorskim sredstvima mogli dovršiti ovakav veleban objekt koji košta oko 8.5 milijuna kuna. Stadion je vlasništvo Grada, koristi ga NK Mladost iz Ždralova, svi zajedno smo to napravili i zato imamo ovakav velebni objekt – kazao je gradonačelnik Hrebak koji je i dodao.

Nova rasvjeta

-Danas započinjemo radove na parkiralištu koje će Grad financirati. Sljedeće godine ćemo taj parking još proširiti, licenca ne bi trebala biti upitna i mislim da će se oba stadiona, dakle Mladosti i Bjelovara, poklopiti sa završetkom radova. No, to nije sve, idemo dalje u investicije. Na stadionu NK Bjelovara i NK Mladosti postavit ćemo rasvjetu vrijednu preko pola milijuna kuna koju će dijelom sufinancirati Hrvatski olimpijski odbor, također želimo imati dva najbolja travnjaka u ovom dijelu Hrvatske, bjelovarski i ždralovački. Grad Bjelovar spreman je preuzeti brigu o održavanju oba travnjaka te kupiti specijaliziranu opremu za održavanje – kazao je Hrebak i dodao da se Grad Bjelovar odrekao milijun kuna HNS za Gradski stadion te ih proslijedio u Ždralove za stadion, ali da se sada kreće u lobiranje kod HNS-a za dodatna sredstva jer nema grada u Hrvatskoj koji istodobno grade dva stadiona.

Dobra suradnja

Predsjednik Mladosti iz Ždralova Renato Radić istaknuo je dobru suradnju kluba i Grada.

-Zahvaljujem se gradonačelniku na potpori na svemu što mi ovdje radimo. Klub ide svojim putem, ima svoj jasan koncept razvoja, a bez infrastrukture to ne možemo, zato smo ušli u ovu investiciju i svaka potpora i podrška Grada nam je važna. Bitno nam je da nas prate u razvoju, imamo zajedničku suradnju i normalno da nam je to dodatan vjetar u leđa – kazao je Radić.

Direktor kluba Vjekoslav Ćalušić naveo je da će biti više od stotinu parkirnih mjesta.

-Kroz tri tjedna, mjesec dana će sve biti gotovo. Dobit ćemo licencu onda i imat ćemo dovoljno za naše potrebe – kazao je Ćalušić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!