Više od 240 bjelovarskih umirovljenika sudjelovalo u projektu vrijednom 1.5 milijuna kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon dvije godine završen je projekt ‘Inicijativa za psihosocijalnu pomoć, integraciju i edukaciju’ čiji je nositelj Grad Bjelovar, kojemu su partneri Matica umirovljenika Bjelovar i Udruga Bjelovarski Slavuji – Fakini.

Zahvaljujući navedenom projektu koji je vrijedan 1.487.279,55 kn i koji je financiran u potpunosti iz Europskog socijalnog fonda, mnoge osobe starije životne dobi imale su priliku koristiti različite vrste usluga što je pridonijelo njihovoj socijalizaciji i uključivanju u život lokalne zajednice.

-Zahvaljujem se našem EU timu koji je sudjelovao u realizaciji, kao i našim partnerima zbog kojih se ovaj projekt i provodio. Projekt je proveden više nego uspješno, kroz njega je prošlo 240 korisnika i provedeno je više od 40 aktivnosti, a obnovile su se i prostorije Matice umirovljenika. Projekt je bio namijenjen osobama koje su starije od 65 godina, dakle naši umirovljenici koji su nas učili o životu i odgajali, sada je došlo vrijeme da im se na neki način odužimo – kazao je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.

Predsjednik Udruge Bjelovarski Slavuju – Fakini Ivan Ćurić istaknuo je da su posljednje dvije godine bile prepune programa i sadržaja.

-Hvala svima koji su sudjelovali u ovome projektu. Bilo je zahtjevno angažirati toliki broj umirovljenika da bi se odradile sve te aktivnosti jer su to ljudi u godinama koji imaju svoje probleme, no unatoč tome veliki broj smo uključili u naše programe – kazao je, između ostalog. Ćurić.

Koordinatorica projekta Ivana Bekavac istaknula je da je s današnjim danom završena provedba svih projekta. Bilo nam je lijepo, imali smo puno aktivnosti za provesti, uspjeli smo sve izvršiti, preko 240 umirovljenika je sudjelovalo – kazala je Bekavac.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!