[FOTO] Gradski muzej postao ljetna oaza za najmlađe bjelovarske umjetnike

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Gradskom muzeju Bjelovar pod ravnateljskom palicom Milana Pavlovića iznimno je aktivno i tijekom ljeta.

Naime, Gradski muzej organizirao je likovnu radionicu za djecu i mlade koja se održava utorkom i četvrtkom uz stručne savjetnike muzeja, a odaziv mladih je iznimno dobar.

-Radionice su počele sredinom sedmog mjeseca i trajat će do kraja kolovoza i onda početkom rujna ćemo imati veliku izložbu. Odaziv je dobar, dolazi nam 40-ak djece u prosjeku, mi im stojim na raspolaganju, dobiju sav pribor, stručne savjete i sve ostalo – rekao nam je ravnatelj Pavlović i nastavio.

-Djeca i mladi dakle u muzeju upoznaju modeliranje, zatim kiparske tehnike, rad s glinom, rad na lončarskom kolu, odljeve u gipsu, slikaju, crtaju olovkom i flomasterom. Uglavnom, upoznaju sve tehnike, čak i otiske. Osim što mladi upoznaju sve tehnike, imaju na raspolaganju da upoznaju svu građu eksponata Gradskog muzeja Bjelovar – kazao je ravnatelj Pavlović.

Vita Klačić učenica je šestog razreda i redovito pohađa likovne radionice.

-Volim slikati i zato sam odlučila dolaziti. Ovdje se ugodno osjećam, nešto i naučim, a sada crtam gljivu s drveta i crtanje tih elemenata prirode me najviše zanimaju – rekla nam je Vita.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!