Obnovljene dvije učionice u Ždralovima, a III. osnovna škola uskoro uvodi jednu novinu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U tijeku su završne pripreme za novu školsku godinu, a Grad Bjelovar je uložio oko pola milijuna kuna u radove u trima bjelovarskim osnovnim školama kako bi djeca i njihovi učitelji imali primjerene uvjete za učenje i rad, istaknuo je gradonačelnik Dario Hrebak tijekom obilaska Područne škole II. osnovne škole u Ždralovima.

– Ovdje smo uložili 300 tisuća kuna, u I. osnovnu školu 150 tisuća kuna u uređenje interijera te 100 tisuća kuna u III. osnovnu školu, dakle nastavljamo dalje uređivati i podizati standard u infrastrukturi – navodi.

Posebno je naglasio kako zasad neće doći do povećanja troškova za roditelje poput cijene školske kuhinje, a i cijena vrtića će do 1. siječnja iduće godine ostati ista. Po tome je Bjelovar, kaže, jedinstven u Hrvatskoj jer ne diže cijene svega kao drugi gradovi.

– Maksimalno se trudimo da naši građani ne osjete ove inflatorne učinke što se tiče Grada – ističe.

Ravnateljica II. osnovne škole Ines Kapša rekla je kako su u Ždralovima obnovljene učionice koje su bile u najgorem stanju.

– Bit će sve spremno za ponedjeljak, posljednje pripreme su u tijeku, još se uređuju panoi i čisti se. Sve naše učenike će dočekati čista i spremna obnovljena škola u Ždralovima koju pohađa 145 naših učenika u devet razreda – napominje. Rekla je i kako je ove godine prvi razred upisalo 80 mališana, a njih 30 ići će upravo u školu u Ždralovima.

Uz Područnu školu u Ždralovima gdje su u potpunosti obnovljene dvije učionice i hodnik, ulagalo se i u Područnu školu I. osnovne škole u Novim Plavnicama te u III. osnovnu školu u kojoj su u tijeku radovi na prostorijama u kojima će se, vjerojatno od listopada, odvijati produženi boravak koji ta škola dosad nije imala. Gradonačelnik je na kraju objavio i da je Ministarstvo krenulo razmatrati prijedloge o izgradnji dva nova bjelovarska vrtića.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!