U Bjelovar se vraća škola baleta! Tko želi biti sljedeća primabalerina?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Uskoro bi se mogao ispuniti san brojnih djevojčica jer balet se vraća u Bjelovar. Upisi su u tijeku, djeca se upisuju 14. rujna, a sama škola baleta počinje već sljedeće srijede 21. rujna. Male balerine svoje će plesne korake pokazati u Bjelovarskom kazalištu gdje se još jedna škola baleta bude održavala. Djeca će biti podijeljena u četiri grupe – B1, B2, pripremni i N grupa, otkrila nam je voditeljica baleta, profesionalna balerina klasičnog baleta Vlasta Smoljanović.

– Grupe su podijeljene po dobnoj starosti i znanju, a moje edukacije usmjerene su isključivo prema klasičnom baletu. Mala djeca od četiri do pet godina idu u prvu grupu, s njima sve prolazim kroz priču, zabavu, igru tako da je njima vrlo veselo. Dalje se grupe dijele prema starosti, a naravno što su djeca starija rade se naprednije stvari. Sastajemo se u samo četiri termina, a radimo kao i škola odnosno ne radimo kada su neki praznici ili blagdani – rekla je Smoljanović.

Teta Vlasta, kako je od milja zovu, za sve roditelje ima poruku.

– Dajte djeci da probaju jer bez probe ne mogu znati jesu li za balet ili nisu. Nemam nikakve uvjete, samo želim da djeca probaju i pokažu što znaju. Iako nije određeno koliko djece primamo, optimalno bi bilo da ih je oko 12 jer se svakom djetetu moram posvetiti. Nije problem ako bude i više djece, i sama sam u svojim počecima bila u grupi s puno druge djece, ali onda postepeno znaju odustajati. Zato je dobro da roditelji unaprijed i objasne djeci da mogu nešto i naučiti, a ne se samo igrati i da sve ide postepeno. Ne mogu se odmah obuti cipelice i haljinica – poručuje.

Žao je teti Vlasti što se s djecom može sastajati samo jednom tjedno na tri sata, od 16 do 19, no bez obzira nada se dobrom odazivu i lijepoj suradnji.

– Treba naglasiti da na kraju godine imamo produkciju odnosno predstavu. Oblačimo kostime i pokazujemo svima što smo naučili. Na upisu ću o tome reći sve detaljnije – rekla je Smoljanović.

Svi oni koji su lani već bili upisani, njima Smoljanović javlja da se balet nastavlja dok svi ostali novi zainteresirani mališani i njihovi roditelji tetu Vlastu mogu kontaktirati na broj 091 311 1255.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!