Natječaj ‘Mali ljudi, velika djela’ ponovno u akciji! Traže se djeca koja zaslužuju posebno priznanje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ponovno je u tijeku natječaj „Mali ljudi, velika djela – ponos grada Bjelovara“. Već dugi niz godina Dječje gradsko vijeće grada Bjelovara uz podršku Društva naša djeca Bjelovar, Grada Bjelovara i Dječjeg odjela Narodne knjižnice „Petar Preradović“ Bjelovar raspisuje natječaj za dodjelu priznanja djeci za djela nesebične pomoći i solidarnosti. Na natječaj se mogu prijaviti djeca u dobi od šest do 14 godina.

– Znamo svi da djeca svojim dobrim djelima pomaganja, nesebičnosti, solidarnosti, humanosti i volontiranja mogu pokazati svoja dobra djela i to već u susjedstvu, školi, vrtiću, ali isto tako možda i u knjižnici i drugim ustanovama. I sami mali gradski vijećnici mogu biti poticaj jedni drugima – rekla je knjižničarka i voditeljica Dječjeg Gradskog vijeća Branka Mikačević.

Sa željom da se među djecom Bjelovara prepoznaju i cijene vrijedna i humana djela, Dječje gradsko vijeće grada Bjelovara pokrenulo je ovaj natječaj koji ima za cilj promicati solidarnost i humanost među djecom predškolske i osnovnoškolske dobi. Uspješnost natječaja nije upitna jer provodi se već nekoliko godina.

Pristigle nominacije pregledat će Povjerenstvo jer, iako su sva djeca dobra i to ne moramo posebno naglašavati, ipak se po nekim djelima jedni ističu od drugih.

– Sve pristigle nominacije do kraja rujna pregledat će Povjerenstvo, a bit će i objavljena lista svih nominiranih kao i imena dobitnika priznanja. Svake godine nam pristigne između 30 i 40 nominacija. Treba reći da su sva djeca dobra, ali ipak uvijek ima nekoga tko se posebno istakne – dodaje.

Prijavu može podnijeti i samo dijete, ali i svi oni koji poznaju dijete za koje misle da zaslužuje priznanje „Mali ljudi, velika djela“.

– Prijavu mogu podnijeti i djeca i njihova obitelj, rodbina, razred ili skupina, učitelji,

nastavnici, odgajatelji, pedagozi, prijatelji, susjedi… Svi oni koji smatrjau da u svojoj okolini imaju dijete koje zaslužuje biti nagrađeno – navodi Mikačević.

Evo i detalja oko prijave.

– Rok za prijavu ističe 24. rujna. Prijave se predaju u online obliku koje možete naći na stranici Društvo naša djeca Bjelovar, a šalju se na mail dgv.bjelovar@gmail.com – zaključuje Mikačević.

FOTO: DND Bjelovar


PODIJELI S PRIJATELJIMA!