[FOTO] Poznati Bjelovarčani su nam predstavili svoje ljubimce, raznježit ćete se kad ih vidite!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Danas (4. listopada) obilježava se Svjetski dan zaštite životinja, a cilj dana poput ovoga je poboljšanje odnosa prema životinjskim vrstama širom svijeta i pružanje podrške pojedincima i organizacijama koje se brinu o životinjama. No, koje su životinje više voljene i cijenjene od kućnih ljubimaca. Neka dobro nam poznata bjelovarska lica pitali smo tko su njima omiljene životinja i koliko im je stalo do njihove zaštite.

Naš poznati glumac, Ognjen Milovanović od ove se godine može pohvaliti kako mu je novi cimer hrčak Olex. Dobio ga je od prijatelja kao rođendanski poklon, ali ni sam nije računao da će se toliko vezati za njega.

– Moram reći da je jako pametan, da brzo uči i najveće mi je veselje, jer živim sam, pa kad dođem doma, on me uvijek dočeka. Jako je mekan i drag, miran je, ali je pravi mali istraživač. Zbilja sam sretan i svakom bi preporučio hrčka jer nije zahtjevan. Čistim mu, hranim ga i pustim da se šeće u plastičnoj lopti. To mu je dobro za srce, jer mu dođe kao kardio – kaže Ognjen koji napominje da je i hrčak njega naučio strpljenju, jer ga tek postepeno uči kako nešto odraditi – kaže kroz smijeh

Spisateljica Marijana Dragičević vlasnica je psa i dvije mačke i iako to na prvu djeluje dosta živahno, kaže da se čopor dobro podnosi.

– Prvo smo udomili mačku Didi, jer smo mislili da je dečko, ali se ispostavilo da je cura. Onda smo udomili rodezijskog goniča lavova. Mislili smo uzeti ženku, ali smo dobili mužjaka i dali mu ime Duma, koje je trebalo biti žensko ime. Treći ljubimac je mali mačak Grif, Didin mačić, njega smo ostavili iz jednog legla. Ja sam više “dog person”, a muž je “cat person”, ali nisam nikad prije imala mačku, ali sad sam ih poprilično zavoljela. Dečki su odlični, Didi je malo introvertna, ali Duma se brine za sve njih i odlično funkcioniraju kao čopor – priča. 

 

Veliki ljubitelj mačaka je i voditeljica Dječjeg odjela Gradske knjižnice, Branka Mikačević.

– Ja sam veliki mačkoljubac oduvijek. Naš mačak Žućo stigao nam je točno na svetog Nikolu prije 3 godine. Jako ga obožavamo i previše mu dozvolimo. Svi smo se navikli na njega, prava je maza i obožava biti u centru pažnje. Uvijek smišlja neka nova mjesta za spavanje, ali to je uvijek tamo gdje ne treba. No, najdraži trenutak dana mi je kad ujutro pijem kavu na fotelji, eto njega u krilo, na dozu druženja – priča Branka i dodaje da je najveća ironija što se zove Žućo, a žut nije. 

 

Zvjezdana Galkowski, Ravnateljica Kulturnog centra Mato Lovrak velika je ljubiteljica svoga psa i sve će dati za njega. Kaže kako je njihov pas Cabo došao u obitelj slučajno, a danas ga često zovu svojim četvrtim djetetom i ne kriju koliko im znači.

– Život je postao radosniji uz njega, s više smijeha i maženja, ali i briga. Posebno u zadnjih godinu kada, otkad mu je dijagnosticirano da je srčani bolesnik. Zato koristimo svaki trenutak za njega, čuvamo ga i pazimo, iako je središte života naše obitelji od kada je s nama. Od prvog dana, zbog njega smo u dnevni ritam morali ubaciti tri šetnje i to šumama i livadama. S Cabom smo otkrili ljetovanja u planinama, što nas je oduševilo. A oduševljava nas i to koliko je nepresušan izvor ljubavi, jer svakom članu obitelji veseli se svim srcem – priča i pojašnjava kako je vajmarski ptičar Cabo lovački pas, ali odlično se snašao u ulozi kućnog psa i uvijek žica hranu. Uz njega, život je dobio neku novu dimenziju.

 

Bjelovarski pjevač Mladen Medak Gaga, nema svog psa ali rado brine o kćerkinom pudlu. Sam kaže kako je pomogao u nabavljanju psa i kako ga obožava, no on nema ljubimca jer smatra da ako se osoba ne brine kvalitetno za životinju, ne bi ju trebao niti držati. Naime, ljubav nije dovoljna, već je potrebna i adekvatna briga i tek kad su ta dva uvjeta zadovoljena, kućanstvo može imati ljubimca.

Mi se s njim slažemo, a svima vama koji imate životinju, čestitamo svjetski dan zaštite životinja. Štitite ih, pazite i mazite, jer znate i sami da su bespomoći i trebaju vašu pažnju i ljubav.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!