Nastavnici iz Obrtničke svoj dan proveli u ‘Deželi’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Svjetski dan učitelja važan je dan za svaku školu i svakog učitelja. Iako bismo svi svakoga dana trebali biti svjesni koliko je svaki učitelj važna karika u obrazovanju i napretku našeg društva, ovaj je dan posebna prigoda kada se ta činjenica treba istaknuti i kada svaki učitelj treba biti barem simbolično nagrađen za svoj trud i rad.

Obrtnička škola Bjelovar nagradila je svoje nastavnike izletom u Sloveniju. Tijekom izleta nastavnici su posjetili Maribor, grad iznimne ljepote na obalama rijeke Drave koji je 2012. godine bio Europska prijestolnica kulture. Nastavnici Obrtničke škole Bjelovar u šetnji Mariborom obišli su najstariji dio grada Lent, Slomškov trg, katedralu, Dvorski trg, Mariborski dvorac, ta najstariju vinovu lozu upisanu u Guinnessovu knjigu rekorda. Nakon šetnje obalom Drave i ručka u centru Maribora, nastavnici su se zaputili prema Pohorju gdje su se prošetali 1043 m dugom stazom Pot med krošnjami koja vodi na 37 metara visok toranj s kojeg se pruža predivan pogled na okolnu prirodu.

Kao šećer na kraju željni adrenalina mogli su se spustiti toboganom s vrha razglednog tornja. S izleta su se svi vratili zadovoljni, puni dojmova, napunjenih baterija i ispunjeni zbog zajednički provedenih veselih trenutaka.

Tekst i foto: Katarina Belančič Jurić

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!