[FOTO] MOZART ZA VRTIĆARCE Predivnim programom najmlađi se upoznali s glazbom austrijskog velikana

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U sklopu Amadeus festa danas je u prostorijama Glazbene škole Vatroslava Lisinskog održan ‘Mozart za vrtićarce’ s kojim se želi najmlađima približiti glazba velikog Mozarta. 

-Glazbena škola Vatroslava Lisinskog je partner Amadeus festa. Inače, mi imamo projekt kroz cijelu godinu koji se zove ‘Mozart za vrtićarce’, a ovo je sada jedan mini koncert i performans gdje vrtićarce upoznajemo s Mozartovom glazbom. Uvijek im ispričamo neku priču vezanu uz Mozarta, pa im damo zadatak koji trebaju napraviti i onda mi dolazimo njima u vrtić. Danas su s nama mališani iz Dječjeg vrtića Bjelovar i Ciciban – kazala nam je profesorica violine Vanda Novoslec i dodaje.

-Želimo i da vrtićarci malo vide instrumente i učionice u Glazbenoj školi, da osjete atmosferu. Oni su najmlađa publika Amadeus festa i osim svega, cilj nam je i educirati najmlađe. Često svi pitaju jesu li djeca spremna za takvu vrstu glazbe. Jesu, spremna su, vidimo da uživaju, ali naravno program je prilagođen njihovom uzrastu. Moram pohvaliti odgojiteljice u vrtiću jer se vidi da su djeca educirana i da rade s njima po pitanju takve glazbe – poručila je Novoselec.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!