Poskupljuju privatni vrtići u Bjelovaru, ravnatelji tvrde da roditelji nemaju ništa protiv

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Od idućeg mjeseca poskupljuje smještaj djece u privatnim vrtićima u Bjelovaru. Informaciju da će participacija za roditelje, umjesto dosadašnjih 400, ubuduće iznositi 500 kuna već su dobili roditelji mališana iz Cicibana i Pinokia, a doznajemo kako cijene planiraju povisiti i ostali privatni vrtići.

-Posljednjih mjeseci susrećemo se s velikim porastom gotovo svih troškova u poslovanju (energenti, prehrambeni proizvodi, materijalni troškovi i svi ostali troškovi koji su nužni za poslovanje i rad s djecom). Postojeća cijena smještaja ne može pratiti aktualni val inflacije, kako nam je svima u interesu zaštita i dobrobit djece koja se osigurava kroz navedene elemente – stoji, među ostalim, u obavijesti Dječjeg vrtića Ciciban koju su jučer dobili roditelji djece. U Cicibanu su izračunali kako je ekonomska cijena smještaja po djetetu 1.925,00 kuna, a udio koji plaćaju roditelji povećan je za 100 kuna, na 500.

U Gradu Bjelovaru kažu kako su ih ravnatelji vrtića upoznali s namjerom da povećaju participaciju za roditelje.

-Ravnatelji su zajedno došli do nas kako bi nas informirali o tome. Rekli su nam da su obavili razgovor s roditeljima i da roditeljima to nije problem. Njihova upravna vijeća su donijela takvu odluku, a od nas su zatražili da uskladimo ekonomsku cijenu s gradskim vrtićem, što ćemo i učiniti za idući proračun -rekao nam je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Drugim riječima, povećanje cijene je, kažu u Gradu, rezultat suglasja vrtića i roditelja te se udio koji Grad izdvaja za predškolske ustanove nije smanjivao.

Foto: Unsplash


PODIJELI S PRIJATELJIMA!