[FOTO] Bjelovarski plac je krcat, a unatoč poskupljenjima cvijeće se kupuje na veliko

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarčani se na veliko pripremaju za blagdan Svih svetih. Uobičajena gužva na tržnici u četvrtak, na sajmeni dan, danas je bila još veća jer su mnogi onamo stigli nabaviti cvijeće za grobove svojih najmilijih. No, neki od njih doživjeli su neugodan šok.

-Sve je poskupjelo 30 i više posto. Veliki cvjetni aranžman koji je prošle godine koštao 300 kuna ove je godine 450. Lampaši su „skočili“ sa 10 na 18 kuna. Ove godine ću kupiti manje i nastojat ću proći što jeftinije jer mi je mirovina mala – kazala nam je Bjelovarčanka Zorka.

Za razliku od nje, Bjelovarčanin Ivan Tomičić kaže kako se ne čudi cijenama.

-Dobro je, preživjet ćemo, a ono što se mora kupiti, kupit će se – kaže.

Prodavači ne kriju da su povećali cijene, no kažu da su na to bili primorani.

-Cvijeće nam je poskupjelo u veleprodaji tako da smo i mi morali podignuti cijenu svojih proizvoda. Mi izrađujemo aranžmane od umjetnog cvijeća u betonu koji su čvrsti i stabilni, a dodatno su prekriveni folijom. Ove godine koštaju između 60 i 150 kuna – kaže nam prodavačica Nikolina.

Mnogi će Bjelovarčani i ove godine ipak izabrati živo cvijeće. I ono je skuplje nego lani.

-Povećali smo cijene za desetak posto, iako su nam troškovi proizvodnje značajno porasli, prvenstveno računi za struju i plin. Kupci najčešće biraju multiflore, a danas je krenulo i rezano cvijeće – kaže nam Slavica Petrić koja se cvijeće s kojim dođe na bjelovarsku tržnicu proizvede sama u staklenicima i plastenicima koji se prostiru na 7 tisuća četvornih metara.

Iako je gužva na tržnici bila već danas, prodavači očekuju kako će udarni dan za cvjetni „shopping“ biti iduća subota.

Slavica Petrić samo uzgoji sve cvijeće s kojima dolazi na bjelovarsku tržnicu
Za Ivana Tomčića cijene su prihvatljive


PODIJELI S PRIJATELJIMA!