Na natjecanju o Harryju Potteru učenici pokazali da su pravi čarobnjaci iz engleskog

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Milijuni djece i odraslih diljem svijeta uživaju u Harryju Potteru, glavnom liku serije knjiga poznate britanske spisateljice J. K. Rowling. Iznimka nisu ni učenici IV. osnovne škole Bjelovar, koji su posljednja dva tjedna u listopadu 2022. godine posvetili upravo ovom simpatičnom čarobnjaku, njegovim prijateljima, neprijateljima i njihovim pustolovinama. Učiteljica engleskoga jezika Dolores Šolaja osmislila je natjecanje u kojem su obožavatelji Harryja Pottera, surađujući u timovima, odmjerili snage na velikom završnom turniru.

Učenici od 5. do 8. razreda natjecali su se prvo pojedinačno igrajući kviz o Harryju Potteru na satovima Engleskoga jezika. Pobjednici svakog razreda plasirali su se u veliko finale  – HARRY POTTER TRIWIZARD TOURNAMENT – koje se održalo 28. listopada 2022. godine u čarobnoj učionici stranog jezika, koju su vrijedno uređivali zajedno sa svojim učiteljicama engleskoga jezika: Karolinom Šteković Junković, Ivanom Čoklo, Danijelom Jambrušić, Danielom Nejašmić i Dolores Šolaja.

Učenici su se natjecali u timovima, a najbolji tim osvojio je vrijedne nagrade koje su omogućili naši sponzori: Mozaik knjiga (Marko Hadjur), Hoću knjigu (Sanja Srdić) i Školska knjiga (Marijana Brekalo). Ovim putem od srca im zahvaljujemo što su prepoznali važnost ovog događaja u promoviranju ljubavi prema čitanju putem zabavnih i poticajnih aktivnosti.

Čestitamo pobjedničkom timu na osvojenom 1. mjestu i svim ostalim timovima na sudjelovanju i pokazanom znanju.

 

Tekst: Daniela Nejašmić

Fotografije: učiteljice engleskoga jezika


PODIJELI S PRIJATELJIMA!