U Bjelovaru se sade stabla, ali i priprema projekt sportsko-rekreacijskog parka

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Akcija “Zasadi stablo ne budi panj” u Bjelovaru je trajala od 14. do 20. studenoga pri čemu je zasađeno 110 sadnica različitih vrsta stabala. Jedna od lokacija sadnje bila je i novouređena Baranjska ulica pokraj Gradskog stadiona gdje su zasađena 43 stabla. Ulicu je danas obišao gradonačelnik Dario Hrebak.

– U Baranjskoj ulici odlučili smo posaditi četrdesetak stabala. Uz sam stadion, upravo se u ovom trenutku projektira projekt novog parka. S druge strane, planiramo stabla zasaditi i na dijelove oko stadiona kako bi spojili jedan zeleni dio priče. Isto tako, u nekim naseljima grada će se ove godine, ali i na proljeće, dodatno saditi stabla i mimo ove akcije. Prema našoj procjeni, bit će 30 posto više zelenila, a do kraja godine neka stara i dotrajala stabla morat ćemo i zamijeniti u samom parku. Mislim da se tu radi o dva stabla, a umjesto svakog stabla zasadit će se dva nova – rekao je Hrebak.

Baranjsku ulicu obišla je i Kristina Kocur, pročelnica upravnog odjela za komunalne djelatnosti i uređenje prostora. U svom govoru dotaknula se projektiranja sportsko-rekreacijskog parka.

– Pristupili smo izradi geodetskog elaborata. Nakon toga ćemo dobiti gotovo idejno rješenje s 3D vizualizacijama. Naše krajobrazne arhitektice su pri samom kraju, a oko ovog Božića očekujemo da bi projekt mogao biti gotov. Imamo najave da će se projekt zelene infrastrukture financirati iz Operativnog programa Konkurentnosti i kohezija tako da će Grad Bjelovar sigurno biti spreman aplicirati. Izradit će se nekoliko verzija idejnih rješenja, a mi ćemo odabrati onaj za koji smatramo da je najadekvatniji – rekla je Kocur.

Projekt uključuje sportsko-rekreacijsku namjenu, dječja igrališta, staze, kišne vrtove, no o svemu će se detaljnije znati oko Božića. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!