Na literarni natječaj bjelovarskog HPKZ-a stigla 143 rada, izabrano devet najboljih

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarski ogranak Hrvatskog pedagoško-književnog zbora ove je godine organizirao prvi Međunarodni literarni natječaj “Ljepota zavičajne riječi”. Pristigla su ukupno 143 rada iz 33 osnovne i 15 srednjih škola iz 14 županija, Grada Zagreba te Mađarske i Srbije. Nagradu je dobilo devet pjesma i kratkih priča u tri kategorije ovisno o uzrastu autora. Te pohvaljeno je 14 radova.

U kategoriji od prvog do četvrtog razreda prvo mjesto je osvojila Ana Cerović iz Osnovne škole „Eugen Kumičić“ Rijeka sa svojom kratkom pričom Prijatelja nikada dosta, u kategoriji od petog do osmog razreda najbolja je pjesma Srića Lukasa Juretića iz Osnovne škole Čavle, dok je u kategoriji srednjih škola pobjedu odnio Antonio Vodopija iz Tehničke škole Bjelovar sa svojom pjesmom Košnja.

Svečanost proglašenja najuspješnijih bit će u utorak, 29. studenog, u 12 sati u IV. osnovnoj školi Bjelovar. Nastupit će učenici IV. osnovne škole, zbor učitelja IV. osnovne škole, učenika Tehničke škole Bjelovar i učenika Medicinske škole Bjelovar, a nagrađeni učenici će pročitati svoje radove.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!