RK Bjelovar će omogućiti da se mališani od najranije dobi upoznaju s rukometom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Rukometni klub “Bjelovar” postao je jedan od šest klubova u Republici Hrvatskoj koji provodi projekt Europske rukometne federacije i dovodi sport u vrtić.

Ime projekta je “Promocija rukometa u vrtićima” koji provode Hrvatski rukometni savez (HRS) i Europska rukometna federacija (EHF) te je on dio velikog „Master plana“ EHF-a.

U toj hvalevrijednoj inicijativi, kojoj je cilj potaknuti djecu vrtićke dobi na bavljenje sportom, Rukometni klub “Bjelovar” pokazao je veliku želju i volju provesti svoje aktivnosti i omogućiti djeci u Bjelovaru da već od najranije dobi upoznaju sport i vode zdraviji život.

Projekt sa realizacijom kreće 1.1.2023., a uz naš grad i klub, dio projekta su gradovi Lipa (Pakrac-Lipik), Koprivnica (Rukometni klub Podravka Vegeta), Virovitica (ŽRK 1234 Virovitica), Poreč (RK Poreč i Zagreb (Rukometni Klub Metalac). Svi oni će, kroz svaku godinu projekta, pokušati što više djece najmlađe dobi “zaraziti” rukometom te potaknuti da se i nakon vrtićke dobi nastave dalje baviti rukometom.
Biti među prvima koji su ostvarili ovu mogućnost je velika čast i zaista nam je zadovoljstvo sudjelovati u ovom projektu. Međutim, na ovome ne planiramo stati već ćemo i dalje raditi na promociji rukometa, ali i sporta općenito – naveli su iz RK Bjelovar.

Svečano potpisivanje ugovora s Hrvatskim rukometnim savezom bit će 15. prosinca na Izbornoj skupštini HRS – a. Potpisivanju ugovora prisustvovat će gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak, uz predsjednika našeg kluba Darija Kudumije i voditelja Škole rukometa Davora Lamze – istaknuli su iz RK Bjelovar.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!