Pravna klinika ponovno stiže u Bjelovar

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kliničari Pravne klinike, koja djeluje kao sastavnica Pravnog fakulteta u Zagrebu, ponovno stižu u Bjelovar. Novi termin je 15. prosinca od 10 do 14 sati, a tada će na adresi Ivana Gundulića 1 u prostorijama Udruge invalida kliničari građanima davati besplatne pravne savjete. Kako ističu iz Pravne klinike, cilj je da što više građana ostvari besplatnu pravnu pomoć bez trošenja sredstava koja su im nužno potrebna za vlastito uzdržavanje ili uzdržavanje osoba koje su po zakonu dužne uzdržavati.

Pojasnimo, u radu Pravne klinike sudjeluju studenti, a svoja vrata je otvorila u listopadu, 2010. godine. Pravna klinika sudjeluje u sustavu pružanja besplatne pravne pomoći te u svom radu primjenjuje ključne vrijednosti pravne struke.

-Profesionalnost se promiče u kontaktu sa strankama, kao i javnosti. Kao pružatelji pravne pomoći, studenti svakoj stranci pristupaju jednako, kroz neposredan razgovor. Rad naših kliničara kontroliran je od strane naših akademskih mentora, odnosno profesora Pravnog fakulteta u Zagrebu i odvjetnika te nam se svaka stranka može s povjerenjem obratiti – pojašnjavaju iz Pravne klinike.
U sklopu projekta Vanjske klinike koji Pravna klinika provodi već devetu godinu, studenti kliničari odlaze u gradove izvan Zagreba i pružaju pravnu pomoć, odnosno preuzimaju slučajeve i daju opće pravne informacije te pravna mišljenja, korisnicima, koji nisu u mogućnosti doći u prostorije Pravne klinike u Zagrebu.
Više o pravnoj klinici saznajte na https://klinika.pravo.hr/


PODIJELI S PRIJATELJIMA!