Ljubitelji kazališta dolaze na svoje: U Bjelovar stiže „Kako je počeo rat na mom otoku”, a to je tek početak

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Budi se kazališna scena u Bjelovaru i to sjajnom predstavom Kako je počeo rat na mom otoku. Bjelovarska publika će u ovoj predstavi nastaloj suradnjom kazališta Gavella i Šibenskog kazališta imati priliku uživati 14. siječnja u Domu kulture, a prodaja karata počinje već danas na blagajni Kulturnog i multimedijskog centra te online na njihovoj internetskoj stranici. No ova predstava neće ostati usamljena jer će domaća publika samo u prva četiri mjeseca sljedeće godine imati priliku uživati u čak šest predstava afirmiranih kazališta. Kulturni i multimedijski centar osigurao je to u sklopu programa „Kazalište u gostima“, a u izboru nadolazećih predstava bitnu ulogu imat će i naš glumac Ivan Ožegović.

-Tražit ćemo predstave koje su i umjetnički vrijedne i komercijalne, a nastojat ćemo poduprijeti i nezavisnu scenu. Dakle, prva predstava koja stiže u Bjelovar je Kako je počeo rat na mom otoku kazališta Gavella. Slijedi Halatafl, predstava Borisa Svrtana i Darka Milasa. Za Valentinovo će bjelovarska publika imati priliku pogledati sjajnu predstavu Željka Vukmirice Mr. Single. Naš razred, prema fantastičnom poljskom tekstu, je predstava kazališta Gavella u režiji Jasmina Novljakovića, a peta predstava koja nam stiže je mala predstava iz Sarajeva s tipičnim bosanskim humorom Cosa Nostra. Za šestu predstavu smo još u pregovorima – najavio je Ožegović. Kada je riječ o samim cijenama karata, kao je pojasnio Denis Hladiš, ravnatelj Kulturnog i multimedijskog centra, one će iznositi 80 kuna za Kako je počeo rat na mom otoku što će ujedno biti i najskuplja ulaznica u ovom nizu predstava.

No da bi sve ovo bilo moguće, bilo je potrebno stvoriti preduvjete. Obnovom Doma kulture napravljen je i najvažniji korak na tom smjeru. Naime, kako je na današnjoj pressici istaknuo bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, sada Bjelovar ima jednu od najljepših malih scena u Hrvatskoj.

-Kazalište će biti visoko na ljestvici kulturnih događanja u Bjelovaru. KMC je preuzeo Dom kulture, a Grad Bjelovar je u proračunu za sljedeću godinu izdvojio 100 tisuća kuna za ovaj set predstava. Zaista, kazalište se vraća u Bjelovar na velika vrata. Odsada ćemo imati predstave, ne samo jednom godišnje u vrijeme BOK-a, već svaki mjesec. Vjerujem da će ove predstave probuditi interes publike i da su Bjelovarčani željni kulturnih događaja – zadovoljan je Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!