Sljedeće godine počinje izgradnja pristupne ceste važne za teretno rasterećenje Bjelovara

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Izdvajanja teretnog prometa iz centra grada nešto je čemu se Bjelovarčani nadaju već desetljećima, no sljedeće godine trebao bi započeti projekt koji će uvelike pomoći ostvarenju toga sna. Podsjetimo, Bjelovar je ostvario veliki prometni iskorak izgradnjom istočne obilaznice od trgovačkog centra Lidl s izlazom na Put žrtvama u Lugu i dovršetkom u Grgincu, no dva kraka te obilaznice još uvijek nisu izgrađena.

Sljedeće godine, najavio je gradonačelnik Dario Hrebak predstavljajući proračun za 2023. godinu, trebala bi započeti izgradnja kraka od Istočne obilaznice do Poslovne zone Istok, odnosno do Bilogorske ulice. Izrada projektne dokumentacije je pred dovršetkom, a vrijednost projekta procijenjena je na 7,5 milijuna kuna, pri čemu više od polovice potrebnog novca Grad namjerava osigurati iz komunalnog doprinosa tvrtke Kronospan koja, najavio je Hrebak, nastavlja svoj intenzivni višegodišnji investicijski ciklus novim ulaganjem od 20-ak milijuna eura.

Istočna obilaznica tako bi za godinu-dvije trebala dobiti još jedan izlaz koji bi najviše pomogao upravo Kronošpanu, odnosno svim poduzećima smještenima u industrijskoj zoni u tom dijelu grada, a riječ o oko 150 šlepera dnevno.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!