TUPŠ-u odobren još jedan važan projekt. Pomoći će im u povezivanju učenika s poslodavcima u turizmu…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Turističko- ugostiteljskoj i prehrambenoj školi Bjelovar odobren je novi projekt pod nazivom: “ Praksa I za nas”. Škola partner je ponovo Obrtnička škola Osijek.

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva turizma i sporta u svrhu promocije i jačanja kompetencija strukovnih i umjetničkih zanimanja za turizam u 2023. godini u iznosu od 65.300,00 kn.

U projektu sudjeluju i naši pridruženi partneri iz gospodarskog sektora: Hotel Lišanj d.d. – Novi Vinodolski, Prvo Hrvatsko pivo 1664 d.o.o. Osijek, Zeppelin Craft Brewery Bjelovar, kao i učenici V. osnovne škole iz Bjelovara i učenici Centra za odgoj I obrazovanje “ Ivan Štark “ iz Osijeka.

Glavni cilj projekta je jačanje kompetencija učenika te podizanje njihove kvalitete znanja i kompetencija kroz međusektorski rad i povezivanje s poslodavcima u turizmu.

Poseban naglasak stavljen je na rad u timskom okruženju, razvijanje inovativnosti i kreativnosti, razvijanje socijalnih i komunikacijskih vještina kod učenika, međusektorsko povezivanje ugostiteljstva i obrtništva (pomoćni kuhar i slastičar, konobar i krojač), samostalno pripremanje jela i slastica koji će se nuditi na štandovima, motiviranje mladih na rad u turizmu, povezivanje teorijskog i praktičnog rada, povezivanje obrazovnih institucija i privatnog sektora.

U projektu će sudjelovati učenici koji se školuju za zanimanja pomoćni kuhar i slastičar, pomoćni konobar i pomoćni krojač sa socijalnom pedagoginjom Tatjanom Bedeković i nastavnicima Igorom Grgićem, Mirnom Rosandić, Ljubicom Kujek i Dominikom Kneževićem.
Za naše pomoćne kuhare i slastičare ovo će biti prvo organizirano pohađanje 40 sati stručne prakse u hotelu Lišanj u Novom Vinodolskom. Učenici i nastavnici se iznimno vesele ovom novom iskustvu.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!