Dođite na otvorenje izložbe bjelovarskog slikara Željka Škare

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Narodna knjižnica Petar Preradović Bjelovar organizira izložbu slika Bjelovarčanina Željka Škare pod nazivom ‘Igra linije’ čije će otvorenje biti u četvrtak u 18 sati na studijskom odjelu.

Željko Škara rođen je u Bjelovaru 1955. godine. Zadnjih petnaest godina prije umirovljenja radio je kao putujući prodajni komercijalist. Upravo zbog tog stresnog posla počeo se baviti linijskim crtanjem. To ga je neobično smirivalo i smanjivalo stres.

Naslikao je preko 400 slika. Na nagovor nekoliko osoba koje su vidjele njegove radove učlanio se u Likovno udruženje Bjelovar i počeo izlagati. Kao član udruge sudjelovao je na nekoliko zaajedničkih izložbi, a na 38. Susretu likovnih stvaraoca održanom u Zaboku 2022. godine dobio je priznanje za sliku „Nove dimenzije“ koja je trenutno izložena u Gradskom muzeju Bjelovar povodom 30. godišnjice Likovnog udruženja Bjelovar.

Igra linija je njegova prva samostalna izložba iz koje su vidljive tri stvaralačke faze. U prvoj fazi crta u jednoj neprekidnoj liniji istražujući raznolike oblike. Zatim se poigrava s više linija te istražuje njihov međuodnos stvarajući zanimljive kompozicije. U trećoj fazi kombinira različite linije i boje te tako kreira živopisni vez linija koje podsjećaju na goblen. Slike su rađene vrlo preciznim potezima za što je potrebna vrlo velika koncentracija i smirenost.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!