[FOTO] Hana Berak oduševila izložbom ‘Strana predaha’. Hvale ju vrsni profesori i slikari…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U knjižnici Srednjoškolskog centra u Bjelovaru predstavljena je izložba mlade i talentirane slikarice Hane Berak, inače učenice trećeg razreda Medicinske škole u Bjelovaru. Hana je do sada imala već pet samostalnih i sedam skupnih izložbi, a u knjižnici Srednjoškolskog centra predstavljena je izložba pod nazivom ‘Strana predaha’.

Inače, iz Medicinske škole Bjelovar naveli su da Hana već dugi niz godina Hana ide na tečajeve crtanja i slikanja na kojima su se izmjenjivali vrsni voditelji poput prof. Valerije Mrkobrad, ukrajinske slikarice Olene Sokolovske, prof. Miroslava Brletića i prof. Zorana Homena.

Profesor Homen autor je i osvrta koji je uvršten u katalog izložbe:

-Hana Berak svestrana je mlada srednjoškolska učenica koja je uz svoje školovanje odabrala slikarstvo u kojem prepoznaje svoj svijet koji nudi opuštenost, znatiželju, istraživanje i, nadasve, kreativno izražavanje. (…) Zadovoljstvo koje se prepoznaje na Haninu licu dok slika, želja i potreba da svaki dan ima kist u rukama nešto je što je Bogom dana predispozicija za postizanje još većih uspjeha. Važno je da naša autorica u tome bude i nadalje ustrajna kako bi joj se ispunile sve želje na slikarskom planu. Iz vlastitog iskustva znam da se to može postići samo napornim radom i neprestanim učenjem. Hana je na tom putu i zato imam u nju puno povjerenje. Sad joj samo predstoji u fazi osamostaljenja da tuđe motive za slikanje zamijeni vlastitima, da pokaže sebe iznutra odabirom i kreiranjem onih tema koje nju zanimaju i o kojima razmišlja. A do tada joj moramo čestitati jer je za svoj uzrast dostigla i pokazala nešto što je mnogima iz njezine generacije prilično nedostižno – naveo je.

Program otvorenja izložbe pripremili su učenici Haninog, 3. d razreda Medicinske škole Bjelovar. Spoj Haninih radova te glazbe i poezije kojima su uveličali otvorenje pokazali su se kao čarobna kombinacija u kojoj su uživali brojni posjetitelji otvorenja ove izložbe. Nakon izvedbi učenika izložbu je otvorila ravnateljica Medicinske škole Bjelovar, Biljana Balenović, a zatim je uslijedilo druženje u prostoru knjižnice.

Svi zainteresirani izložbu Strana predaha Hane Berak mogu pogledati do 24. veljače.

Ovaj kratki prikaz Hana je zaokružila riječima:

-Umjetnost je vječito traženje, propitivanje i istraživanje, ali i uživanje i poniranje u samog sebe. Ovu sam izložbu nazvala Strana predaha jer želim naglasiti koliko je dobro imati i tu stranu u svom životu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!