Mila Elegović predstavila svoju prvu slikovnicu u gradu u kojem se osjeća najvoljenije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na Dječjem odjelu Narodne knjižnice Petar Preradović Bjelovar danas je održana promocija slikovnice “Zašto ptice pjevaju” autorice Mile Elegović, hrvatske glumice i pjevačice. Ilustracije je napravila mlada likovna umjetnica i animatorica Ana Despot. Pisana u stihu, slikovnica slavi radost življenja, ljubav i poštovanje prema prirodi, a o čemu govori, otkrila nam je sama autorica.

– Riječ je o ciklusu od tri slikovnice. Prva, “Zašto ptice pjevaju” govori o radosti, ptice su sretne jer sviće novi dan, a poruka je da djeca nauče da su sretna samo zato što je svanuo novi dan i što smo živi i da je to dovoljno. Prekjučer sam predala rukopis druge “Vrabica hrabrica i vrtuljak od četiri vjetra” koja govori o gladi odnosno o tome da jedan vrabac svim pticama uzme hranu i određuje tko će koliko jesti. Treća slikovnica, koja će biti iduće godine, zove se “Skejterica hejterica”, a ona govori o vršnjačkom nasilju, o maloj djevojčici koja umisli da je bolja od ostalih pa počne hejtati druge dok ju ptica kos nauči da se to ne radi – kaže Elegović.

Zašto Mila Elegović uopće piše, kaže da ne zna.

– Mislim da je to odozgo došlo jer velika sila života koja nas drži odlučuje što ćemo mi kreativno raditi. Ja to samo slijedim. Zato sam napravila i napravila turneju po Hrvatskoj, mali “book show” gdje se želi pokazati zašto je važno da djeca sama glasno čitaju. Djeca moraju čitati na glas, a po cijeloj Hrvatskoj sam shvatila da djeca to rade vrlo malo. Radim to kao jedan dug životu zato što ja imam toliko talenata i darova i želim ih pobuditi u drugoj djeci. Kada dijete dobije pažnju, osjeća se dobro – poručuje Elegović iz Bjelovara, grada u kojem se, kako kaže, osjeća najvoljenije.

Promocijom slikovnice “Zašto ptice pjevaju” održan je i Svjetski dan čitanja naglas.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!