Prodavači na minusu: ‘Duge gaće, duple čarape, a ponekad i gutljaj ruma pomogne’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Posljednjih dana u Bjelovaru jutarnja temperatura pada ispod ništice. Svima koji rade na otvorenom zbog hladnoće nije ni malo ugodno. 

Onima koji rade fizički posao je možda malo ‘lakše’, barem što se tiče hladnoće, jer se gibaju. Dok oni koji prodaju na gradskoj tržnici su osuđeni na stajanje i čekanje da prodaju svoje proizvode. 

Posjetili smo gradsku tržnicu oko 8 ujutro kada je temperatura iznosila minus jedan te razgovarali s prodavačima. 

-A gle, moraš stisnuti zube za vrijeme zime. Duge gaće, štrample šta već. Debela jakna, kapa, rukavice, ma sva oprema mora biti i onda malo još cupkaš i preživi se – kaže nam prodavač na gradskoj tržnici Stjepan. 

Razgovarali smo i s prodavačicom Ksenijom. 

-A normalno da je hladno, kome nije. Zima je, šta se čudimo. Kako nam je dok prodajemo? Pa nije ugodno dok se ne navikneš. Ja se uvijek dobro obučem, debele hlače, debela jakna, rukavice. Meni je najvažnije imati duple čarape jer mi je najviše za stopala hladno, to me najviše muči tako da malo gibam prste, cupkam i tako. Kada baš počnem osjećati da mi postaje jako hladno, onda si odem po čaj i tako. No, znalo je biti puno gore i znali smo nekada na minus sedam i osam prodavati tako da je ovo još ok – kaže nam Ksenija. 

Prodavač Ivo nam je kratko rekao da se dobro obuče, ali kad je neizdrživo da si malo pomogne s gutljajem ruma. 

Nažalost, sudeći prema vremenskoj prognozi i sljedećih dana će prodavačima biti poprilično hladno, čak i hladnije. Naime, očekuje se da će jutarnje temperature ići čak do minus 7. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!