Nastavljena predavanja vezana uz projekt ‘Let’s go cycling’, ovoga puta s turističkog aspekta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U Ekonomskoj i birotehničkoj školi Bjelovar održan je drugi radni sastanak učenika i nastavnika Ekonomske i birotehničke i Tehničke škole Bjelovar oko provedbe zajedničkog projekta “Let’s go cycling”. Radi se o zajedničkom projektu Ekonomske i birotehničke i Tehničke škole Bjelovar u vrijednosti od 76.850,00 kn (10.205,80 €) odobren od Ministarstva turizma i sporta, a svrha mu je promocija i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam.

Na drugom sastanku su sudjelovali direktor Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Marcel Medak, koji je prisutnim učenicima i nastavnicima održao predavanje na temu „Turizam na području Bjelovarsko-bilogorske županije s naglaskom na cikloturizam.“ Radnom sastanku također je prisustvovao i direktor bpm.travel-a d.o.o. Igor Prka, koji je prisutne informirao o iskustvima u organiziranju rekreativnih biciklističkih utrka, znanjima i vještinama kako osmisliti i provesti događaj, aktivnost, putovanje, smještaj prijevoz i različite vrste posebno prilagođenih programa turistima.

Projekt će omogućiti učenicima da se tijekom školovanja sretnu sa stvarnim potrebama tržišta rada, a Turističkoj zajednici Bjelovarsko-bilogorske županije predstavljat će koristan alat za poboljšanje i jačanje prepoznatljivosti destinacije i intenziviranja promidžbenih aktivnosti. Želi se ukazati na činjenicu da se strukovno obrazovanje ne može unaprjeđivati bez povezivanja s poslodavcima odnosno gospodarstvom.

– I dalje ćemo se sastajati, dolaze nam predstavnici iz policije koji će sudionike upoznati kako se ponašati u prometu s obzirom na to da će kruna samoga projekta biti biciklijada kao i testiranje novonastale aplikacije – rekla je nastavnica u Ekonomskoj i birotehničkoj školi Kristina Čavić te menorica na projektu.

Na sami teren se kreće u svibnju, a do tada će učenici biti zaposleni.

– Do svibnja će učenici Ekonomske i birotehničke škole raditi SWOT analizu i marketing plan dok će učenici Tehničke škole Bjelovar razvijati besplatnu aplikaciju. Veselimo se, to je nešto zabavno i drugačije za učenike, a plus je što možemo povezati stvarne probleme i raditi na njima – dodaje.

U projektu će sudjelovati 14 učenika iz Ekonomske i birotehničke škole te 14 učenika iz Tehničke škole Bjelovar.

– Rado smo se odazvali projektu Ekonomske i birotehničke škole s obzirom na to da je tema biciklizam, a biciklizam je nama jedan od strateških turističkih proizvoda na razini Bjelovarsko-bilogorske županije. Učenicima sam predstavio sve aktivnosti koje su do sada odrađene s razine županije po pitanju razvoja cikloturizma te buduće smjernice s osvrtom na masterplan razvoja turizma naše županije koje je prošle godine usvojen gdje je biciklizam posebno istaknut. Trenutno se radi o jednom velikom projektu – rekao je Marcel Medak.

Nakon uspješno izrađene besplatne mobilne aplikacije, SWOT analize i marketing plana ”Informiranje i promidžba u cikloturizmu na području Bjelovarsko-bilogorske županije” 28 učenika trećih razreda, mentori i četiri ciklo-vodiča biciklima će odvoziti rutu dugu 32 kilometra. Tijekom vožnje biciklističkom rutom aktivno će se koristiti besplatna mobilna aplikacija – novi turistički proizvod BBŽ za mlade, koju će dizajnirati i izraditi učenici Tehničke škole Bjelovar.

Projekt se provodi uz suradničke aktivnosti ravnatelja Vladimira Štefaneca i Darija Malogorskog te nastavnika mentora Kristine Čavić i Darija Vidića.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!