Donacija bjelovarskoj pedijatriji: Učenici iz Štefanja prikupili 158 knjiga za bolesnu djecu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Čak 158 slikovnica i dječjih knjiga danas je stiglo na Odjel pedijatrije bjelovarske Opće bolnice „Anđelko Višić”. Riječ je o donaciji Osnovne škole Štefanje koja je prikupljena povodom Međunarodnog dana darivanja knjigom.

– Ovdje su se liječili i neki naši učenici, a cilj nam je bio da svim malenim pacijentima uz pomoć ovih slikovnica i knjiga vrijeme provedeno u bolnici bude što ugodnije i kraće. Upravo smo zato tijekom proteklog tjedna prikupljali slikovnice, a svi zajedno smo uspjeli sakupiti više od 150 knjiga što je sjajno s obzirom na to da našu školu pohađa 99 učenika – kazala je školska knjižničarka i pedagoginja Osnovne škole Štefanje Ana Milaković dodavši kako su sve knjige u jako dobrom stanju te kako se nada će se razveseliti sve one koji će ih čitati.

-Čitanje je važno. Ono potiče maštu, razvija samopouzdanje i vokabular, no ovoga puta nam je najveća želja bila da djeca barem nakratko zaborave da su bolesna i da čitajući u mašti otputuju na neko ljepše i vedrije mjesto – istaknula je Milaković, a upravo je s ovom mišlju svoje knjige donirao i David Cibort, učenik šestog razreda štefanjske Osnovne škole.

-Brat i ja smo darovali nekoliko knjiga, a jako sam ponosan što je naša mala škola uspjela skupiti ovoliko knjiga i slikovnica. Neke od ovih knjiga su jako zanimljive, a nadam se da će ih tako doživjeti i djeca koja borave na ovom odjelu i da će biti veselija dok ih budu čitala – istaknuo je David. Da je ova donacija stigla u prave ruke potvrdila je i glavna sestra Pedijatrije Marijana Nemet naglasivši kako djeca koja borave na njihovom odjelu zaista često vrijeme krate čitajući.

-Svaka donacija nama je dobrodošla pa tako i ova. Donacija je velika, a sada će mali pacijenti koji posjete naše polikliničke ambulante ili odjel imati još veći izbor slikovnica i dječjih knjiga pa vjerujem da će svatko od njih pronaći za sebe onu koja mu se sviđa – zaključila je Nemet zahvalivši Osnovnoj školi Štefanje na ovoj donaciji. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!