Na drugom sajmu RCK Medicinske škole Bjelovar ojačana suradnja gospodarskog i obrazovnog sektora

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Medicinska škola Bjelovar je 10. veljače organizirala drugi od četiri planirana sajma koji se provode u okviru projekta „Uspostava regionalnog centra kompetentnosti Medicinske škole Bjelovar“.

Sajmovi su prilika za uspostavljanje svih oblika suradnje. Cilj ovog sajma je bio predstavljanje realnog sektora sektoru obrazovanja i obrnuto, kao i predstavljanje  planova i programa rada RCK.  „Poduzetnicima treba približiti modele obrazovanja, a učenicima informacije o tome što ih čeka na tržištu rada i to činimo i kroz ove sajmove i kroz sve naše ostale aktivnosti“, istaknuli su u školi.

U okviru ovog sajma obilježen je i Svjetski dan bolesnika, a među izlagačima su bile neke od vodećih zdravstvenih ustanova i tvrtki iz regije poput:  Opće bolnice „Dr. Anđelko Višić“ Bjelovar,  Doma  zdravlja Bjelovarskobilogorske županije, Senecure- Doma za starije i nemoćne Bjelovar, Mediviveustanove za zdravstvenu njegu bolesnika i fizikalnu terapiju, Doma za starije i nemoćne osobe Bjelovar i drugih. Izlagači su zainteresiranim posjetiteljima približili svoju radnu svakodnevicu, uvjete rada te vještine i znanja neophodne za kvalitetan rad i brigu o pacijentima i korisnicima ustanova.

Brojni posjetitelji, među kojima je bila i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije Andrea Bengez te učenici i roditelji, imali su priliku upoznati  planove za razvoj i mogućnosti obrazovanja koje Regionalni centar Medicinske škole Bjelovar nudi sada i koje će nuditi u budućnosti.

Pred Medicinskom školom Bjelovar stoji organizacija još dva sajma te niz drugih aktivnosti koji se provode u okviru projekta čija ukupna vrijednost iznosi 28.852.446,81 kuna te je u potpunosti financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!