Rođendanska atmosfera na VUB-u: ‘Veleučilište je danas pokretač razvoja Grada Bjelovara’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Prava slavljenička atmosfera zavladala je danas Veleučilištem u Bjelovaru. Naime, prošlo je punih 15 godina otkako je tadašnja bjelovarska Visoka tehnička škola dobila legitimitet. Prvo dopusnicu je dobio Studij mehatronike 2008. godine, već godinu dana kasnije dopusnica je stigla za Studij sestrinstva, a prije šest godina i za Studij računarstva.

-Tijekom godina smo izrasli u jednu prepoznatljivu visokonastavnu ustanovu na kojoj trenutno studira 749 studenata, a otkako smo osnovani imali smo 1188 promovenata. No najvažnije od svega je mi ne proizvodimo kadar za Zavod za zapošljavanje, već za tržište rada, a to dokazuje postotak zapošljivosti naših studenata koji je viši od 97 posto – naglasila je dekanica VUK-a Zrinka Puharić. Da je Veleučilište u Bjelovar jedna od perjanica Bjelovara istaknuo je u svom govoru na rođendanskoj proslavi i sam gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak riječima kako je VUB jedan od bisera grada Bjelovara.

-Naše Veleučilište je pokretač razvoja Bjelovara. S njega izlaze stručnjaci koji ne odlaze u Irsku i Njemačku, pa u većini slučajeva ni van granica naše županije, nego ostaju ovdje. Želim vam da i dalje proizvodite kadrove koji čine moderno bjelovarsko gospodarstvo 21. stoljeća – zadovoljno je kazao Hrebak dodavši kako će već u ponedjeljak otvaraju ponude za izvođača radova na budućoj zgradi studentskog doma u bjelovarskoj Nazorovoj ulici.

Najbolje ocijenjeni nastavnici

-Studentski dom nam treba. Dići će naše veleučilište na novu razinu. Kada bismo imali studentski dom, imali bismo kampus u središtu grada – zaključio je Hrebak osvrnuvši se i na podatak kako se Bjelovar smjestio na listu 10 hrvatskih gradova koji najviše ulažu u sustav obrazovanja.

Da se znanje u Bjelovaru itekako cijeni potvrđuje i izbor najbolje ocijenjenih nastavnika u akademskoj 2021./2022. godini na VUB-u. Ove prestižne titule uz koje dolazi i nagrada od 400 eura osvojili su Goran Benkek sa Studija mehatronike, Goranka Rafaj sa Studija sestrinstva te Krunoslav Husak sa Studija računarstva.

-Klima koja je stvorena u Bjelovaru za razvoj informatičkih usluga i čitave IT priče je velika prednost za grad. Veleučilište u Bjelovaru je vrlo važan čimbenik da se ta priča još više razvija. Uloga nas predavača je motivirati naše studente kako bi dali najbolje od sebe – kazao je Husak koji je održao predavanje o ChatGPT-u koji je ocijenio kao revoluciju i kao dodatan alat koji će studentima omogućiti fokusiranje na praktična znanja.

Uz proglašenja najboljih nastavnika, održana su i brojna zanimljiva predavanja. Tako je voditeljica knjižnice Mirjana Bučar govorila o pisanju znanstvenih radova, o prednostima i izazovima korištenja servisa ChatGPT u obrazovanju predavanje je držao Krunoslav Husak, dok su o osnovnom održavanju života uz upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora govorila Goranka Rafaj i Ksenija Eljuga.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!