[FOTO] Bjelovarski osnovnoškolci ‘skoknuli’ do dalekih krajeva planete

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Centru za kulturu i cjeloživotno učenje tijekom drugog dijela zimskih praznika održane su zanimljive radionice, a CUK-ovo izvješće o istima objavljujemo u nastavku.

 

Bjelovarski CUK nastavlja nizati radionice za polaznike povodom školskih praznika, a prošli tjedan od 20. – 24.veljače sa osnovnoškolcima CUKnuli smo oko svijeta. Upiti su stizali sa svih strana, a vijest o održavanju radionica odjeknula je brzinom munje pa su sva raspoloživa mjesta bila popunjena već isti dan od objave na stranicama društvenih mreža CUK-a.

Ne samo da su osnovnoškolci upoznali druge kulture i daleke zemlje, nego su se tijekom radionica i zabavili,  sklopili  nova  prijateljstva,  a  pali  su  i  dogovori  za  zajednička  putovanja  kad  još  malo  porastu.. Voditelji radionica pravi su pustolovi i svjetski putnici koji su svoje avanture na putovanjima   kroz prezentacije, slike i dogodovštine prenijeli polaznicima koji su s oduševljenjem upijali svaku riječ i sliku, ali i postavljali nebrojeno puno pitanja.

Prvi i drugi dan voditeljica radionica bila je Antonija Putić, zaljubljenica u putovanja, azijsku kulturu i Bjelovarčanka  koja  je  u  Kini  provela  dvije  godine.  Polaznike  je  tijekom  radionica  upoznala  sa  raznim kineskim običajima, a posebno oduševljenje izazvali su kineski štapići kojima su istraživali okuse azijskih grickalica  i  pomelo.  Antonija  je  prezentirala  i  tradicionalnu  kinesku  ceremoniju  čaja  koja  je  u  Kini  dio svakodnevice, a uz šalicu plavog čaja, koji dodavanjem kapljice limunovog soka promijeni boju, Antonija je polaznicima prenijela staru Kinesku filozofiju “Kako se vodom peremo   izvana,   tako   se   čajem   peremo iznutra.”

U srijedu i četvrtak na daleka putovanja polaznike je kroz fotografije i zanimljivosti poveo Vedran Cindrić, avanturist i pustolov, “profesionalni svjetski putnik” koji u svojoj putovnici ima žigove zemalja koje se nalaze tisućama kilometara daleko. Nakon Vedranovog predavanja o Novom Zelandu, na kojem je proveo skoro godinu dana, polaznici su se zaljubili u ovaj daleki otok na kraju svijeta.

Posljednji dan radionice CUK oko svijeta polaznici su pričali o svojim putovanjima, ali smo kroz putopisni kviz, tijekom sat vremena, proputovali cijeli svijet i posjetili najposjećenije i najpoznatije turističke lokacije.

– Interes za sve naše radionice je iznimno velik, a cilj nam je  tijekom  školskih  praznika  djeci  ponuditi kvalitetno provedeno vrijeme tijekom kojeg ih želimo upoznati sa različitim područjima koja bi im mogla biti od  interesa.  CUK  unazad  zadnjih  nekoliko  godina  za  osnovnoškolce  organizira  besplatne  radionice,  a posebno želimo istaknuti radionicu Detektivskog tjedna koji smo organizirali u središnjem gradskom parku, CUKni na kviz utorkom koji kontinuirano održavamo svaki utorak, radionicu Male škole astronomije tijekom zimskih praznika i radionicu CUK oko svijeta za koju je interes bio iznenađujući, pa smo uz listu polaznika imali i listu čekanja jer zbog ograničenog prostora kojim raspolažemo možemo primiti samo određeni broj prijavljenih.  Tijekom  prošle  godine  kroz  CUK-ove  radionice  prošlo  je  više  od  291  polaznik  i  na  to  smo iznimno  ponosni.  –  ističe  Ivana  Hrpalo,  ravnateljica  Centra  za  cjeloživotno  učenje  i  kulturu  Bjelovar  te nadodaje kako u CUK-u već planiraju radionice koje će se održati tijekom uskrsnih praznika.

Iz CUK-a vas pozivaju da pratite njihove stranice na društvenim mrežama i  web  stranicu  na  kojoj  uvijek možete pronaći sve aktualne informacije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!