Mještani Patkovca sanjaju o kanalizaciji, evo što kaže dogradonačelnik Brajdić!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Mjesni odbor Patkovac jedan je od mjesnih odbora čiji pojedini stanovnici na društvenim mrežama vrlo aktivno ukazuju na projekte čijom bi realizacijom život na području ovog mjesnog odbora bio kvalitetniji. Upravo zato smo razgovarali s predsjednikom Mjesnog odbora Patkovac Josipom Galovićem koji nam je otkrio koje su njihove glavne težnje. Kako je pojasnio, dvije su glavne želje – prva se odnosi na izgradnju nogostupa, a druga na izgradnju kanalizacije.

U iščekivanju

-Prije svega, potreban je nogostup Patkovac – Prespa. Naime, jedino kroz naše selo uz magistralnu cestu nema nogostupa, a riječ je o potezu u duljini oko 900 metara. Djeca tim putem idu u školu. Sada svi pješaci hodaju uz rub kolnika, a trebam li uopće spominjati da se malo tko od vozača pridržava ograničenja brzine? Drugi problem nam je kanalizacija, no načuli smo da je ona u fazi projektiranja što nas izuzetno veseli – kazao je Galović dodavši kako su mještani ovog naselja nedavno dobili i vodovod, ali i povoljnu cijenu priključka. Velika većina njih je ovaj korak jedva dočekala pa se samim tim bilježi i velik broj priključaka.
-Sada napokon imamo vodovod u čitavom selu. Cijena priključka je 3400 kuna, a taj iznos je moguće platiti i na deset rata. Upravo se zbog toga velik broj mještana Patkovca odlučio priključiti na mrežu, a vjerujem da će gotovo svaka kuća u selu imati gradski vodovod nakon što se priključe svi oni koji su podnijeli zahtjeve – kazao je Galović dodajući vodovod nije jedini pozitivni primjer suradnje s Gradom Bjelovarom.

Manji projekti

-I nogostup i vodovod i kanalizacija su veliki projekti, no našim mještanima mnogo znače i mali koraci koji podižu kvalitetu života. Nedavno nam je mjesni dom energetski obnovljen. Zadovoljni smo, recimo, i s košnjom. Naime, Patkovac imali mnogo zelenih površina u vlasništvu Grada, a Grad ih redoviti održava. S druge strane, trebalo bi napraviti čišćenje graba. Eto, ne možemo reći ni da je sve savršeno, a ni da je loše, no svjesni smo da nećemo dobiti ono što želimo ako ne tražimo. Ovdje u selu imamo tvornicu, poljoprivredna gospodarstva, obrte pa velik broj ljudi dolazi sa svih strana. Zar nije bolje da naše mjesto ljepše izgleda? Naravno, svjesni smo da se ne može sve biti preko noći i ne očekujemo da će se sve realizirati sutra ili prekosutra, no željeli bismo dobiti čvrstu riječ da ćemo dobiti ono što tražimo – zaključio je Galović.

Radi se

Da Bjelovar ima 38 mjesnih odbora koji broje 37 tisuća stanovnika podsjetio je zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić napomenuvši kako su potrebe velike na čitavom gradskom području.
– Bjelovar je vodom pokriven 100 posto, a kanalizacijom više od 70 posto. Tek sad su četiri najveća prigradska naselja dobila kanalizaciju, a to su Trojstveni Markovac, Križevačka cesta, Gudovac i Ždralovi koji će se priključiti nakon završetka radova u sredinom ove godine. Kanalizacija u Patkovcu se projektira. Na tome rade Vodne usluge, a nakon projektiranja slijedi traženje izvora financiranja, ali ne samo za Patkovac, već za čitavo područje koje još nema kanalizaciju. Što se tiče nogostupa, riječ je o državnoj cesti. Vidjet ćemo što se može napraviti po tom pitanju u suradnji s Hrvatskim cestama. Volio bih napomenuti da Patkovac nije jedini koji treba nogostup – naglasio je Brajdić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!