[FOTO] Nakon duge tri godine, djeca za djecu opet plesala i pjevala u Bjelovarskom kazalištu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Djeca dramskih i folklornih skupina dječjih vrtića i osnovnih škola ispunila su danas Bjelovarsko kazalište sudjelujući tako u programu “Djeca djeci”. Riječ je o programu kojim se obilježavaju Svjetski dan kazališta za djecu i mlade, Svjetski dan lutkarstva te Svjetski dan poezije.

– “Djeca djeci” inače je dugogodišnji program Dječjeg odjela Narodne knjižnice Petar Preradović Bjelovar. Nažalost, unazad tri godine nismo ga provodili zbog situacije s pandemijom. No, danas nam se ukazala prilika da obilježimo Svjetski dan poezije, Svjetski dan kazališta za djecu i mlade, Svjetski dan lutkarstva te Svjetski dan kazališta uopće koji se obilježava 27. ožujka – rekla je voditeljica Dječjeg odjela knjižnice Branka Mikačević.

Sve su to veliki datumi bitni za dječje knjižničarstvo, nastavu te odgoj i obrazovanje. Djeca nisu samo pjevala i plesala već su se bavila recitiranjem i glumom. Time su predstavila svoj rad i rad učitelja od početka školske godine.

– Veliko bogatstvo je što djeca djeci prenose sve ono što su sa svojim mentoricama naučili i sve ono što su kroz godinu uvježbavali. Bilo je tu nastupa na LiDraNu, školskih natjecanja, gradskih razina natjecanja, ali i županijskih. Zahvalila bih osnovnim školama u Bjelovaru, Dječjem vrtiću “Osmijeh”, Dječjem vrtiću “Bubamara” i Dječjem vrtiću “Ciciban” koji su se uključili u program – dodaje.

– Zahvala ide i voditeljici bjelovarskog kazališta Margareti Fabičević što nam izlazi u susret i što nam prostor uvijek ustupi. S obzirom na datume koje obilježavamo, logično nam je bilo da program “Djeca djeci” bude upravo u Bjelovarskom kazalištu – zaključuje. Svjetski dan kazališta za djecu i mlade obilježava se 20. ožujka, Svjetski dan lutkarstva 21. ožujka, a Svjetski dan poezije također 21. ožujka.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!