[FOTO] Ubaci ples u dan: U dječjim vrtićima održane radionice kako mališanima približiti ples

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Svakodnevni rad s djecom u predškolskim ustanovama i nižim razredima osnovne škole zahtjeva mnoštvo kreativnih ideja kojima bi se podržala dječja znatiželja, potrebe za kretanjem, učenjem pa tako i opuštanjem, a plesna umjetnost tome može puno doprinijeti.

Naime, prošli tjedan održane su Brlog radionice naziva ‘Ubaci ples u dan’ u Dječjem vrtiću Osmijeh (13.3.), Dječjem vrtiću Bjelovar (16.3.) i Dječjem vrtiću Ciciban (17.3.).

Voditeljica radionica bila je Irma Unušić, a samu provedbu podržalo je Ministarstvo kulture i medija RH.

Na radionicama polaznicima su se približili i prenijeli načini na koje se s plesom i pokretom može raditi s djecom s posebnim fokusom na to kada u danu je to moguće, potrebno ili poželjno. Temelj radionica je Brlog album, interdisciplinarni glazbeni album čija je osnovna svrha kreativnim pristupom u radu s tijelom, pokretom, plesom i glazbom utjecati pozitivno na veću svijest o tijelu, povezanost tijela i uma, svijesti o dahu i samome sebi, a time preventivno djelovati na mentalno zdravlje djece u dobi od 4 do 11 godina. Integralni dio Brlog albuma je i knjižica s tekstualnim uputama i ilustracijama koje dodatno motivira na ciljano korištenje albuma te na taj način nadopunjava glazbene brojeve i upućuje na korištenje albuma u svrhu grupnog ili individualnog rada s djecom – navela je autorica Irma Unušić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!