[FOTO] Građani pohrlili na Gradsku tržnicu po jednu namirnicu, no to nisu jaja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Do Uskrsa brojimo manje od deset dana pa ne čudi što su i naši sugrađani krenuli s pripremama za najveći kršćanski blagdan. Iako se vrhunac kupnje očekuje tek sljedeći tjedan, na Gradskoj tržnici već sada vlada pojačana potražnja za jajima, mladim lukom, rotkvicama, no jedan drugi artikl je apsolutni vladar potražnje ovih dana. Riječ je o grančicama masline čija se cijena kreće već od 50 centi. Kada je riječ o cijenama ostalih tradicionalnih uskrsnih namirnica, jaja su bitno skuplja nego lani pa će kupci za jedno pakiranje trebati izdvojiti od 2,5 eura naviše. Cijena rotkvice je 80 centi, a pušleka mladog luka jedan euro.
-Građani maslinove grančice kupuju već tjedan dana. Zaista su vrlo tražene. Ove moje dolaze iz Trogira, a cijena se nije mijenjala u odnosu na prošlu godinu, čak je i niža. Kupuju uglavnom umirovljenici pa smo im malo htjeli izaći u susret s ovom popularnom cijenom od 50 centi za pušlek – priča nam prodavačica Marija iz Đurđevca koja u svojoj ponudi ima i različite uskrsne dekoracije. Kako pojašnjava, riječ je o radovima Udruge žena Budrovac čija je predsjednica.
– Izrađivale smo pisanice od tijesta, ukrasne zečeve od papira i različite druge ukrase kako bi Uskrs bio šaren i veseo – kazala je naša sugovornica.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!