[FOTO] U Gradskom muzeju otvorena izložba učenika posvećena Uskrsu i pisanicama!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Točno u podne danas je u bjelovarskom Gradskom muzeju otvorena izložba likovnih radova učenika svih pet bjelovarskih osnovnih škola. Već tradicionalno, izložba je posvećena najvećem kršćanskom blagdanu Uskrsu.

Izložbu su svečano otvorili bjelovarski dogradonačelnik Igor Brajdić i Marijana Dragičević, kustosica pri Gradskom muzeju.

– Izložba je prekrasna, a ispod svakog rada nalazi se ime i prezime učenika. Djeco svaka vam čast i hvala što se svake godine trudite i svake godine ste sve bolji i bolji – rekao je Brajdić.

– Zahvaljujem Gradu Bjelovaru na ovoj lijepoj inicijativi, da je ponovno okupio sve osnovne škole i pokazao zajedništvo za slavlje najvećeg kršćanskog blagdana. Najviše hvala učenicima koji su pokazali veliku kreativnost u izradi radova, kao i njihovim učiteljima i nastavnicima koji su pedantno to sve mentorirali i moderirali – rekla je Dragičević.

Jedan od radova koji je izložen je i onaj Tije Lazarević, učenice 5.a razreda II. osnovne škole Bjelovar, a Tia nam rekla nešto više o svom radu.

– Napravila sam uskršnje jaje od keramike. Mislim da sam dobro napravila svoj rad, pogotovo jer je završio u bjelovarskom muzeju. Jako mi je zanimljivo to raditi, makar je od blata i gline, ali sviđa mi se baš zato i očito imam smisla za to. I doma imam svoje radove od keramike, a radim ih i u školi – rekla je Tia.

Čak 500 radova učenika svi zainteresirani mogu pogledati sve do 15. travnja.

Ovaj članak sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!