Brajdić: Niti jedna naša škola neće biti cjelodnevna, pozdravljam to!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Cjelodnevna škola, top tema u hrvatskoj javnosti posljednjih tjedana, nije se mogla zaobići niti na današnjoj sjednici bjelovarskog Gradskog vijeća. Otvorila ju je HSLS-ova vijećnica Zlatka Pemper koju je zanimalo je kako po tom pitanju stoje bjelovarske škole. Stav u ime škola izrazio je dogradonačelnik Igor Brajdić.

-Struka u bjelovarskim školama je rekla da neće ići u taj eksperiment. Pozdravljam tu odluku jer time bi se djeca čak možda otuđila od obitelji – rekao je, između ostalog, Brajdić.

Podsjetimo, uvjete za uključenje u eksperimentalni projekt Ministarstva znanosti i obrazovanja koji se od jeseni treba provoditi u 50 škola diljem Hrvatske u Bjelovaru zadovoljavaju I. i II. osnovna škola Bjelovar koje već imaju nastavu u jednoj smjeni. Nakon što je Ministarstvo objavilo poziv za uključenje u projekt, škole su najavile konzultacije s nastavnicima i drugim zaposlenicima te s roditeljima školaraca, a sudeći prema onome što je danas na Gradskom vijeću izrekao dogradonačelnik Brajdić, većina se izjasnila protiv eksperimenta.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!