Dođite na promociju zbirke igrokaza Slobodanke Martan i otkrijte dar najveći od svih

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na Studijskom odjelu Narodne knjižnice „Petar Preradović“ u utorak, 18. travnja 2023. u 19 sati, održat će se promocija zbirke igrokaza „Dar najveći od svih“ koji potpisuje Bjelovarčanka Slobodanka Martan.

Bjelovarčanka Slobodanka Martan, nastavnica hrvatskoga jezika, piše i režira lutkarske igrokaze za „malu“ i „veliku djecu“. Godine 2022. u izdanju Sathya Sai međunarodne organizacije Hrvatske iz tiska izlazi njena druga zbirka igrokaza „Dar najveći od svih“.  Šest igrokaza okupljenih u zbirci aktualiziraju teme poput nesebične ljubavi, prihvaćanja drugih i drugačijih, poštenja, pomaganja starijima, naglašavaju važnost govorenja istine, upozoravaju na štetnost ljutnje, potiču samopouzdanje.

Igrokazi Slobodanke Martan su i razigrani i raspjevani, i ozbiljni i mudri, i korisni i dragocjeni. Odrasle podsjećaju na  skriveno blago u njima samima, malene poučavaju, osvjetljavaju im put i šapuću tajnu o DARU NAJVEĆEM OD SVIH… Zbog naglašene odgojne, ali i estetske i edukativne vrijednosti istinski su dar svima koji rade s djecom i za djecu: odgojiteljima, pedagozima, nastavnicima, knjižničarima, voditeljima kazališnih i lutkarskih družina, roditeljima – ističe o zbirci njezina urednica Tina Gatalica.

Uz autoricu i urednicu knjige, u promociji će sudjelovati recenzentice dr. sc. Vedrana Spajić-Vrkaš i dr. sc. Jasmina Božić te glazbenik Ranko Milić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!