Još stignete na bjelovarski autobus za Wings for Life u Zadru!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

I ove godine Bjelovarčani će se pridružiti humanitarnoj utrci Wings For Life World Run 2023. koja će biti održana 7. svibnja u Zadru. Riječ je o utrci koja se istovremeno trči diljem svijeta radi prikupljanja sredstava za istraživanje liječenja bolesti i oštećenja leđne moždine.

-Wings for life se održava jubilarni 10. put. Lani je u Zadru nastupilo više od pet tisuća trkača, a ove godine se očekuje šest i pol tisuća sudionika čime će ovo biti vjerojatno najveća sportska priredba u našoj državi. Bjelovar svake godine ide u Zadar, a Grad nam je izašao u susret autobusom. Opravdat ćemo svoj put tamo – kazao je Nikola Kovaček, predsjednik Atletskog kluba Bjelovar koji je organizator puta.

Dodajmo tome kako ostalo još nešto mjesta u autobusu, a Kovaček je pozvao sve zainteresirane da im se pridruže. No osim ove utrke, bliži se još jedna. Riječ je o bjelovarskoj utrci dobre zabave FUN RUN koja će se održati 10. lipnja u organizaciji Atletskog kluba Bjelovar i Grada Bjelovara kao suorganizatora. Prijave su otvorene na ovom linku.

Nastup mažoretkinja

– Ovim putem pozivam građane da nam se priključe. Cijeli dan će biti veseo i sportski – dodao je Kovaček.
Naime, osim što u Zadarsku županiju nadolazećeg vikenda idu trkači, idu i naše mažoretkinje. Naime, u Biogradu na Moru 7. svibnja se održava državno natjecanje.

-Bjelovarske mažoretkinje postoje već sedam godina, a ovo nam je šesto državno natjecanje. Do sada smo osvojili brončanu medalju i dva prolaska na europsko prvenstvo. U Biograd na Moru ide nas 35, a natjecat ćemo se u dvije formacije – kadeti i juniori. Očekujemo dobre rezultate iako je konkurencija jaka – kazala je bjelovarska mažoretkinja Iva Hajtić, dok je Dragutin Hubak, osnivač Bjelovarskih mažoretkinja istaknuo koliko je ovo natjecanje za njih značajno.

-Ako osvojimo dobro mjesto, plasirat ćemo se na Europsko prvenstvo u Poljskoj. Zahvaljujem gradu što nas prate, čuju i daju podršku – naglasio je Hubak. Dodajmo tome kako i trkači i mažoretkinje imaju podršku Grada Bjelovara, a ovoga puta riječ je o sponzoriranju autobusa.

– Grad Bjelovar našim sportašima daje podršku na razne načine, a ovoga puta je riječ o sponzoriranju autobusa – kratko je kazao je zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!