[FOTO] Nikad bogatiji Dan škole – od Japana, preko šaha, do punk koncerta!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon trogodišnjeg prekida zbog pandemije Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar je 3. svibnja organizirala Dan škole koji je obilovao zanimljivim predavanjima i aktivnostima.

Dan je počeo PUB kvizom na koji se prijavilo 49 učenika podijeljenih u timove. Učenici su mogli pokazati svoje znanje, a najbolja ekipa nagrađena je kartama za kino i čokoladom.

Dorotea Jelečki i Andrea Rajković iz 3.d održale su zanimljivo predavanje o radu u kulturno-umjetničkim društvima, Marija Dimač i Nikolina Ahac iz 4.b su imale sjajnu prezentaciju o Japanu, Vanja Obraz i Vanesa Babec iz 3.d opisale su zgode i nezgode života u đačkom domu, a Lana Lalić iz 2.b i Sara Baltić iz 3.c su predstavile zainteresiranim učenicima kako je to kada djevojke igraju nogomet u klubovima.

Dominik Frtalj iz 3.a i Ana Martinjak iz 4.d opisali su prisutnim učenicima kako je prošao prvi školski Erasmus projekt. Opisali su svoja dva tjedna boravka u Irskoj i na taj način motivirali učenike da se priključe u budućim projektima.

Ivan Pavičić je uz početne muke s laptopom na kraju ipak održao predavanje o svom najdražem hobbyju – pikadu.

Poseban trenutak Dana škole bio je okrugli stol s bivšim učenicima koji su danas, svatko na svoj način, uspješni u poslovima kojima se bave. Okruglom stolu su odazvali Ivana Adamović, Slavica Trgovac Martan, Ana Sinković, Željko Ostrman, Ante Javor i Saša Đorđević. Bivši učenici su današnjima prepričali zgode iz svojih učeničkih dana i opisali svoje današnje karijere te ih na taj način motivirali za trud, rad i zalaganje u školi.

Najhrabriji učenici su odigrali i turnir u šahu, a pobijedio je Luka Čulo iz 3.d. Također je odigran i turnir u stolnom tenisu na kojem je pobijedila Sara Špoljar iz 2.d a učenici trećih i četvrtih razreda odmjerili su snagu u odbojci.

Za kraj su Borna Bertić iz 3.d sa svojim sastavom Punk’o Phobia te naš roker Mijo Pušeljić iz 1.d održali vatreni koncert u atomskom skloništu. Sjajnim izvedbama starih rock skladbi upoznali su današnje generacije s malo drugačijom glazbom od onoga što se danas sluša.

Nakon svih aktivnosti namijenjenim učenicima, Zoran Vrhovski s Veleučilišta u Bjelovaru održao je zanimljivo i korisno predavanje za nastavnike na temu „Prednosti i izazovi primjene AI jezičnog modela ChatGPT u obrazovanju.“

Tekst i foto: Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar


PODIJELI S PRIJATELJIMA!