Traži se ime za novu cestu kod bivšeg Elektrometala!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Modernizirana je cesta, poveznica između Ulica Ferde Rusana i Ivana Kozarčanina, ukupne duljine oko 450 metara, a vrijednosti oko 80 tisuća eura. Grad je to osigurao za poduzetnike koji djeluju na toj cesti.

– Prije dva mjeseca smo zamolili upravu grada da nešto poduzme i oni su to odradili ekspresno. Mi smo jako zadovoljni, ovo je jedna od ljepših i širih cesta. Na ovom potezu je oko 100 zaposlenih ljudi, a s novom cestom postali smo dostupniji i novim poslovnim suradnicima. Cesta nema ime, ali mi bi predložili da građani daju svoje prijedloge kako da se imenuje, nekako najbolje bi nam odgovarao naziv poput Željeznička, Plinarska i slično – rekao je poduzetnik Luka Iličić i dodao da je prvotna cesta izgrađena prije više od stoljeća, kada je građena i pruga.

Sulejman Begić, još jedan poduzetnik čija tvrtka djeluje u toj ulici rekao je kako je jako zadovoljan napravljenim.

– Prašina je stvarala velike probleme, brzo se vozilo, a cesta je jako loša, s puno rupa i jama. Sramota je da je takva jedna cesta bila blizu centra grada, ali je srećom to riješeno. Prije je ova cesta bila značajna za klaonicu koja je tamo djelovala, dovozila se stoka iz Podravine vagonima, tu se stoka pripremala za obradu. Nekada davno bila je možda i važnija nego sada, ali i nama je danas bitna – rekao je i dodao kako radove isključivo financirao grad.

Zamjenik gradonačelnika, Igor Brajdić poručio je kako su tu cestu uredili ne samo za poduzetnike, već i za sve ostale građane.

– Cijenim gospodarstvenike koji rade i zapošljavaju, zahvaljujem im se jer zapošljavaju domaće radnike. Bjelovarčani to zaslužuju, i građani, ne samo poduzetnici, jer svi koriste ovu cestu, a to je još jedan alternativni pravac da se rasterete prometnice u centru grada – pojasnio je Brajdić i dodao kako se radi i na spajanju poduzetničke zone s obilaznicom, no ti su papiri na razmatranju u Ministarstvu zaštite okoliša.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!