Imate prijedloge za dobitnike gradskih priznanja? Evo do kada ih možete prijaviti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Svi oni koji imaju ideju o tome tko bi ove godine trebao dobiti neko od javnih gradskih priznanja povodom Dana grada, svoj prijedlog mogu prijaviti sve do 18. kolovoza. Naime, Grad Bjelovar je objavio javni poziv za podnošenje poticaja za dodjelu javnih priznanja, a spomenute poticaje mogu podnijeti pravne i fizičke osobe s područja gospodarstva, ustanove, udruge građana i građani.

Riječ je o tri vrste javnih priznanja, a to su počasni građanin Grada Bjelovara, Zlatna plaketa «Grb Grada Bjelovara» te Pečat Grada Bjelovara.

– Počasnim građaninom Grada Bjelovara mogu biti proglašeni građani Republike Hrvatske i drugih država koji su osobno i izuzetno doprinijeli napretku Grada Bjelovara ili Republike Hrvatske u cjelini. Zlatna plaketa «Grb Grada Bjelovara» dodjeljuje se građanima, pravnim i fizičkim osobama, za izuzetne uspjehe na području: gospodarstva, znanosti, kulture i umjetnosti, odgoja i naobrazbe, zdravstva, tehničke kulture i sporta te za doprinos u Domovinskom ratu. Pečat Grada Bjelovara je odličje koje se dodjeljuje građanima, pravnim i fizičkim osobama za značajan doprinos u razvoju Grada. Javna priznanja Grada Bjelovara ne mogu se dodijeliti dužnosnicima Republike Hrvatske, dužnosnicima Bjelovarsko – bilogorske županije i Grada Bjelovara, za uspjehe ostvarene u tijeku njihova mandata – pojašnjeno je u Javnom pozivu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!