Učenici Komercijalne škole proveli dva tjedna u Irskoj: ‘Primili su velike pohvale mentora’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar kao nositelj akreditacije Erasmus+ provodi svoj projekt „2u1 zajedno u Irsku“ vrijedan 47.430€ drugu godinu zaredom u kojemu sudjeluju učenici smjera komercijalist i prodavač.

Ove godine na mobilnosti u Dublinu je bilo 16 učenika odabranih putem javnog natječaja, a pratnja su im bili nastavnici Jurica Korade i Dario Elijaš. Mobilnost je trajala od 22. travnja do 6. svibnja.

Pripreme za provedbu mobilnosti za put i rad u Irskoj počele su već u listopadu 2022. a proveo ih je školski Erasmus+ tim koji čine nastavnici stručnih predmeta, stranih jezika i stručni suradnici te ravnateljica.

Učenici su bili smješteni u irskim obiteljima i obavljali stručnu praksu vezanu za osnivanje vlastite tvrtke za komercijaliste i u trgovinama za učenike zanimanja prodavač, što im je dalo priliku unaprijediti svoje jezične i stručne kompetencije.

Za mnoge učenike ovo je bila prva vožnja avionom i duži boravak u inozemstvu bez pratnje roditelja. Za svoj rad primili su pohvale svojih irskih mentora. Učenici su pripremali prezentacije na engleskom jeziku koje se snimaju i koriste za nastavu u stručnim predmetima i kao uvid učenicima koji će se prijavljivati na Erasmus+ natječaje da vide što mogu očekivati na stručnoj praksi – naveli su iz Komercijalne i trgovačke škole u Bjelovaru.

Za vrijeme boravka u Irskoj učenici su se upoznali sa znamenitostima Dublina i posjetili nacionalni park Cliffs of Moher, Wild Atlantic Way i Galway na zapadnoj obali Irske.

Svi učenici vratili su se puni pozitivnih dojmova nakon boravka u Irskoj čime je još jedan uspješan Erasmus+ projekt ostvario svoje ciljeve.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!